Nyt rytisee: Ilmatieteen laitos varoittaa voimakkaista ukkospuuskista

Huomenna lännestä lähestyy seuraava matalapaine.

sää
salama taivaalla
Paikallisesti ukkoset voivat olla tänään todella voimakkaita.AOP

Sää on tänään ja huomenna helteinen, kostea ja jopa tukala. Ukkonen saattaa rytistä voimalla ympäri Suomea.

Sadealue leviää Suomeen lännestä ja sade- sekä ukkoskuuroja voi tänään kehittyä yleisemminkin Suomen länsiosaan, Pohjanmaalle, Kainuuseen ja Lappiin.

Ylen meteorologin Kerttu Kotakorven mukaan on mahdollista, että paikallisesti ukkoset ovat todella voimakkaita.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen voimakkaista ukkospuuskista muun muassa Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjanmaan ja Kainuun alueille. Ilmatieteen laitoksen mukaan iltapäivällä kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä voi tuulla 15 metriä sekunnissa.

Torstain sääkartta.
Yle Sää

Kotakorven mukaan illalla ukkoset liikkuvat aika vauhdikkaasti kohti itää ja samalla ne myös heikkenevät. Ilta on pääosin poutainen, aurinkoinen ja lämmin.

Huomenna rytisee kuitenkin jälleen, koska lännestä lähestyy seuraava matalapaine. Se tuo mukanaan viimeistään illalla voimakkaita sade- ja ukkoskuuroja.

Kuuron keskellä lämpötila voi pudota reippaastikin hellelukemista. Huomisten kuurojen ennustetaan olevan voimakkaita lännen lisäksi pohjoisessa sekä Etelä- ja Keski-Suomessa.

Lue myös: Salaman synty – Mikä saa salaman välähtämään? Kuinka vaarallinen ukkonen on? Missä päin Suomea ukkostaa eniten? (siirryt toiseen palveluun)