Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut harkitsee pörssiin listautumista

Smilen liikevaihto oli viime vuonna 75,6 miljoonaa euroa.

Pörssiin listautuminen
Pörssitalo Helsingissä
Kalevi Rytkölä / Yle

Henkilöstöpalveluyritys Smile Henkilöstöpalvelut Oy harkitsee Helsingin pörssiin listautumista, kertovat Nasdaq Helsinki ja Restamax Oyj tiedotteessaan.

Smile on vuonna 2002 perustettu valtakunnallinen henkilöstöpalveluyritys. Se kuuluu Restamax Oyj konserniin.

Smilen liikevaihto oli viime vuonna 75,6 miljoonaa euroa. Restamaxin toimitusjohtaja Timo Laine kertoo yhtiön tiedotteessa, että Smile on kolminkertaistanut liikevaihtonsa vuosina 2015–2017.

Listautumisen tavoitteena olisi kerätä 50 miljoonaa euroa, jolla mahdollistettaisiin muun muassa yrityksen kasvua ja lainojen takaisinmaksua.

Restamax olisi listautumisen jälkeen yhtiön suurin osakkeenomistaja, mutta Smile ei olisi enää Restamaxin tytäryhtiö.

Smile tarjoaa henkilöstopalveluita Suomessa eri toimialoille, kuten hotelli-, ravintola- ja catering-alalle, tapahtumiin ja promootioihin, terveydenhuoltoalalle sekä teollisuuteen, rakentamiseen ja logistiikkaan.

Smile työllistää kuukausittain noin 10 000 ihmistä. Yhtiö palvelee yli 1 100 asiakasta

Suomen henkilöstöpalveluiden markkinoiden koko oli Smilen mukaan viime vuonna noin 2,6 miljardia euroa. Markkinoiden koko on kasvanut muutaman viiden vuoden aikana reilu 10 prosenttia vuodessa.

Eniten henkilöstövuokrausta on hotelli-, ravintola- ja catering-alalla sekä teollisuuden rakentamisen ja logistiikan alalla.

Yrityksiä on listautunut Helsingin pörssiin ennätystahtia viime vuosina. Taustalla on talouden vahva kehitys niin Suomessa kuin Euroopassa ja muualla maailmassa.

Lue lisää:

Koska pörssibuumi loppuu? “Sijoitusammattilaisilla on eräänlainen hytinä”