Entinen sotilassaari houkuttelee nyt tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä – muun muassa Krista Kosonen ja Jasper Pääkkönen ovat käyneet tutustumassa vuosikymmeniä suljettuna olleeseen saareen

Useat julkkikset ovat julkaisseet kuvia Rankin saaresta sosiaalisessa mediassa.

Sotilassaaret
Rankin saari Kotkan edustalla.
Mari Pekkanen / Yle

Kotkan edustalla sijaitseva Rankin saari on houkutellut tänä kesänä paljon julkisuudesta tuttuja henkilöitä.

Esimerkiksi näyttelijä Krista Kosonen julkaisi keskiviikkona saaresta kuvan Instagram-tilillään.

Seiska (siirryt toiseen palveluun) kertoo tänään, että Jasper Pääkkönen on ostanut heinäkuussa 4 500 neliön tontin Rankista. Rankin Facebook-sivujen (siirryt toiseen palveluun) mukaan Pääkkönen on käynyt tutustumassa Rankin kalavesiin.

Asiasta on ilahtunut muun muassa Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö, joka toivottaa Facebook-sivullaan (siirryt toiseen palveluun) Pääkkösen tervetulleeksi Kotkaan ja Rankkiin.

Jasper Pääkkönen on saanut kansainvälistä huomiota perjantaina ensi-iltaan tulevasta ohjaaja Spike Leen elokuvasta.

Myös näyttelijä Kari Hietalahti on julkaissut Instagram-tilillään Rankissa otettuja kuvia. Hietalahti on ollut veneilemässä The Rasmus -yhtyeestä tutun laulajan Lauri Ylösen sekä näyttelijä Tommi Korpelan kanssa.

Aiemmin on kerrottu (siirryt toiseen palveluun), että näyttelijät Tommi Korpela, Elina Knihtilä, Kari Hietalahti ja Marjaana Härkönen ovat ostaneet saaresta tontit vapaa-ajan käyttöön.

Rankki merkitty kartalle
Yle

Entinen sotilassaari sijaitsee Itäisellä Suomenlahdella noin 15 kilometriä Kotkasta.

Rankki suljettiin kansalaisilta vuonna 1916. Lähes sata vuotta suljettuna ollut saari avattiin yleisölle vuonna 2015, jolloin kotkalainen yrittäjä Ismo Räty osti saaren puolustusvoimilta.

Sittemmin yrittäjä on kaupitellut saarella sijaitsevaa tiettävästi maailman suurinta myynnissä olevaa rannikkotykkiä ennätyshintaan.

Kello 17:20 Korjattu kohta, että Rankin tykki olisi maailman suurin. Se on tiettävästi maailman suurin myynnissä oleva rannikkotykki.