Kahden työntekijän tuomiot Herttoniemen hyppyrimäkiturmassa jäävät voimaan – muut tuomitut voivat vielä valittaa hoviin

On mahdollista, että juttu käsitellään kolmen muun tuomitun osalta vielä hovioikeudessa. Valitusaika menee umpeen kuun vaihteessa.

tuomiot
Herttoniemen hyppyrimäki aidataan.
Herttoniemen hyppyriturmamäki aidattiin.Yle

Kahden Helsingin kaupungin päällikön tuomiot Herttoniemen hyppyrimäkionnettomuudesta jäävät voimaan, kertoo Svenska Yle.

He eivät ole valittaneet käräjäoikeuden kesäkuussa antamista sakkotuomioista hovioikeuteen. Myöskään syyttäjä ei ole valittanut tuomioista.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vastaajat kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksista sakkorangaistuksiin nuorten törmättyä vaijeriin Herttoniemen hyppyrimäessä. Toinen päälliköistä tuomittiin myös tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Käräjäoikeus tuomitsi yhteensä viisi henkilöä kuoleman- ja vammantuottamuksesta onnettomuudesta, jossa 16-vuotias tyttö menetti henkensä liu'uttuaan mäessä olleeseen vaijeriin vuonna elokuussa 2015. Kaksi muuta nuorta loukkaantui.

Päällikkövirkamiehet saavat myös jatkaa Helsingin kaupungin palveluksessa.

Mahdollisuus hovioikeuden käsittelyyn säilyy

Kolmas kaupungin työntekijä ja kaksi Helsingin mäkihyppääjät ry:n vastuuhenkilöä voivat vielä valittaa hovioikeuteen.

Muut tuomitut sekä asianomistaja ovat pyytäneet ja myös saaneet pidemmän valitusajan. Aika menee umpeen kuun vaihteessa. On siis mahdollista, että juttu käsitellään vielä muiden osalta hovioikeudessa.

Käräjäoikeuden mukaan mäkihyppyseuran jäsenet olivat laiminlyöneet velvollisuutensa huolehtia siitä, että Herttoniemen ison hyppyrimäen alastulorinteeseen asennetut vaijerit eivät aiheuta vaaraa alueella oleskeleville.

Käräjäoikeuden ratkaisu ei ollut yksimielinen. Yhden tuomarin mielestä syyte olisi pitänyt hylätä, koska nuoret myötävaikuttivat omalla varomattomalla toiminnallaan heille aiheutuneisiin seurauksiin.