Netissä leviää väite ulkomaalaisen tekemästä aseellisesta ryöstöstä Jyväskylässä – Poliisille tapauksesta ei ole ilmoitettu

Facebookin Jyväskylä - Puskaradio -ryhmässä kerrottiin eilen, että nuori mies olisi ryöstetty Tourulassa.

Jyväskylä

Facebookin Jyväskylä - Puskaradio -ryhmässä perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Teemu Torssonen kertoi eilen keskiviikkona kuulleensa, että ulkomaalaistaustainen henkilö oli ryöstänyt nuoren miehen puukolla uhaten Jyväskylän Tourulassa.

Torssonen mainitsi sittemmin ryhmästä ylläpitäjien toimesta poistetussa kirjoituksessaan ryöstäjän tuntomerkeiksi hupparin ja tumman ihon.

Jyväskylän poliisille ryöstöstä ei ole tehty rikosilmoitusta, eikä poliisin tietoon ole tullut tämänkaltaista tapausta.

Myös Facebook-ryhmän toisessa kirjoituksessa kerrottiin ryöstöstä ja liitettiin mukaan linkki netissä toimivaan Extrauutiset-sivustoon. Tänä keväänä toimintansa aloittanut nettisivusto oli julkaissut eilen Tourulan ryöstöstä jutun, jonka lähteeksi se mainitsee Soldiers of Odin Ry Jyväskylä Support -ryhmän. Jutun mukaan ryöstö on tapahtunut "Touruntornin" pankkiautomaatilla.

Tourulassa ei ole pankkiautomaattia Touruntornissa, vaan sitä lähellä sijaitsevassa Tourukeskuksessa.

Teemu Torssonen kertoo kuulleensa ryöstöstä luotettavalta kaverilta, joka puolestaan oli kuullut asiasta työkaveriltaan. Tämä oli puhunut asiasta puhelimessa väitetyn ryöstön kohteeksi joutuneen henkilön läheisen kanssa.

– Tunnen tämän ihmisen, joten en nähnyt mitään syytä, että hän olisi keksinyt omasta päästään tämän jutun, Torssonen toteaa.

Torssonen kertoo yrittäneensä varmistaa asiaa poliisilta siinä onnistumatta. Hän kiistää, että jutun taustalla olisi tarkoitushakuista ulkomaalaisten mustamaalaamista.

– Pidin tärkeänä varoittaa ihmisiä tällaisesta, ja uskon edelleen, että tapaus on totta, Torssonen sanoi torstaina puolenpäivän jälkeen.

Jyväskyläläisvaltuutettu sanoo tarkistavansa vielä tapauksen todenperäisyyden ja lupaa julkaista netissä oikaisun, jos juttu osoittautuu virheelliseksi.

Tarkennettu 10.8.2018 klo 12.40: Vaihdettu otsikkoon sana "väite", aiemmin siinä luki "tieto".

Päivitys 16.8.2018 klo 8.02: Tapauksessa tehtiin poliisille rikosilmoitus tiistaina 14.8.2018. Jutun voit lukea tästä.