Pääministeri Sipilä väläyttää tukea kriisissä olevalle maataloudelle

Sipilän mukaan hallitus pohtii asiaa parin viikon päästä, kun budjettineuvottelut alkavat.

Juha Sipilä
Juha Sipilä
Juha SipiläJarno Kuusinen / AOP

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) väläyttää hallituksen pohtivan tukea kriisissä olevalle maataloudelle.

Sipilä sanoi torstaina Kalajoella Myllylän lypsykarjatilan avajaisissa pitämässään puheessa, että hallitus pohtii asiaa parin viikon päästä, kun budjettineuvottelut alkavat.

– Me kaikki olemme hyvin tietoisia maatalouden hankalasta tilanteesta. Viime kesän sadon vei sade, ja nyt tänä kesänä kuivuus heikentää sadon suuruutta erittäin pahasti.

– Hallitus kokoontuu parin viikon päästä budjettineuvotteluihin. Hallituksen on yhdessä katsottava toimia maatalouden akuutin tilanteen korjaamiseksi, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan maatalouden kannattavuuteen tarvitaan kaikkien toimijoiden työtä. Hänen mukaansa suomalainen ruoka on arvo, jota tulee puolustaa.

– Suomalainen viljelijä ansaitsee myös paremman arvostuksen ja tuloksen työstään. Suomalainen ruoka ja viljelijän asia on meidän kaikkien suomalaisten asia, Sipilä sanoi.

Sipilä loi puheessaan uskoa myös OP-ryhmän entisen pääjohtajan Reijo Karhisen työryhmään (siirryt toiseen palveluun), jonka tarkoituksena on etsiä ratkaisuja maatalouden kannattavuuden parantamiseksi.

Lue myös:

Jopa 1100 lypsykarjatilaa lopettaa vuoteen 2020 mennessä – Heikot sadot, tappiot ja uupumus kaatavat maatiloja

EU-komissiolta apua huonosta sadosta kärsiville maanviljelijöille

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus