Liiga-Saipan viime kauden tulos jäi niukasti plussan puolelle: "Meidän on houkuteltava väki pois kotisohvilta, sillä lätkä on kuitenkin parasta paikan päällä"

Playoffs-ottelut pelastivat Liiga-SaiPan talouden.

jääkiekko
Jussi Markkanen
Aikaisemmin SaiPan maalia vartioinut Jussi Markkanen vartioi nykyisin Liiga-Saipan kassaa.AOP

Toukokuussa Liiga-Saipa Oy:n toimitusjohtajana aloittanut Jussi Markkanen esitteli tänään toimitusjohtajakautensa ensimmäisen tilinpäätöksen.

Vaikka Liiga-Saipa teki seitsemättä kertaa perättäin positiivisen tuloksen, viivan alle jäi vaivaiset seitsemän tuhatta euroa. Tulos on 190 000 euroa edelliskautta heikompi.

Ilman Kisapuistossa pelattuja Playoffs-otteluita tulos olisi painunut pakkasen puolelle.

–Tilinpäätös kääntyi positiiviseksi viiden Playoffs-ottelun ansiosta. Päättyneellä tilikaudella saatiin myös Niclas Westerholmista NHL-kasvattajakorvaus, kertoo Markkanen.

Toimitusjohtajan vaihdoksesta aiheutuneet kulut puolestaan vaikuttivat tulokseen negatiivisesti. Markkasen edeltäjä Marko Ek erotettiin tehtävästään keväällä.

Pääosa liikevaihdosta yhteistyösopimuksista

Yksi Markkasen ilon aiheista liittyy yhteistyösopimuksiin, joista kertyneet tulot kasvoivat edellisestä kaudesta. Ne kattavat jo 40 prosenttia Liiga-Saipan liikevaihdosta, joka puolestaan kasvoi 5,4 miljoonan euroon.

Ensi kauden tärkeimpiä tavoitteita on saada katsojat takaisin. Siihen tarvitaan mielenkiintoisia otteluja ja tapahtumia.

Liiga-Saipa jäi viime kauden katsojatavoitteestaan jonkin verran, kun runkosarjan kotiotteluissa oli keskimäärin 3528 katsojaa. Tulevan kauden tavoite on on 3500 katsojaa ottelua kohden.

– Meidän tehtävämme on houkutella väki pois kotisohvilta, sillä lätkä on kuitenkin parasta paikan päällä, sanoo Markkanen.

"Lähtökohdat juhlavuoteen ovat hyvät"

Saimaan Pallon perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Jussi Markkasen mukaan yleisön odotukset ovat kovat. Niihin vastataan hyvällä pelillä ja entistä isommalla pelaajabudjetilla.

–Lähtökohdat juhlavuoteen ovat hyvät. Panostamme joukkueeseen enemmän kuin koskaan. Pelaajabudjetti on kaksi miljoonaa euroa, sanoo Markkanen.

Liiga-Saipan kulut kasvavat tulevalla kaudella. Markkasen mukaan on selvää, että kasvu edellyttää investointeja.

– Kasvavan pelaajabudjetin lisäksi lukuisat tapahtumat vaativat panostusta. Kumppani- ja kausikorttimyynti ovat kuitenkin hyvässä vauhdissa, hän kertoo.

Lappeenrannassa on edessä myös pitkään pyöriteltyjen olosuhdeasioiden kannalta jännittävä syksy, kun uusi monitoimiareena menee kaupunginvaltuuston käsittelyyn.