Opiskelijakunta huolestui Lahden ammattikorkeakoulun säästöohjelmasta – "Ei saa vaikuttaa opiskelijoiden palveluihin tai henkilöstön hyvinvointiin"

LAMKO toivoo, että palvelut ja toiminnot taattaisiin henkilövähennyksistä huolimatta.

Lahden ammattikorkeakoulu
LAMKin rakennus
Yle

Opiskelijat ovat pettyneitä Lahden ammattikorkeakoulussa piakkoin käynnistyviin yt-neuvotteluihin.

Opiskelijakunta LAMKOa huolestuttaa erityisesti henkilöstön työssäjaksaminen. Pelkona on muun muassa opiskelijoiden palvelujen heikkeneminen.

– Muutosohjelma ei saa vaikuttaa opiskelijoiden palveluihin tai henkilöstön hyvinvointiin. Olemme myös erityisen huolissamme henkilöstön työssäjaksamisesta, LAMKO kirjoittaa tiedotteessaan.

LAMKO toivookin, että toiminnot ja palvelut taattaisiin henkilöstövähennyksistä huolimatta. Säästöjen epäillään vaikuttavan opetuksen tasoon, vaikka yt-neuvottelut eivät kohdistukaan opetushenkilöstöön.

LAMKO huolien taustalla on myös se, että ammattikorkeakoulussa on käyty läpi tällä vuosikymmenellä useita kertoja raskaat yt-neuvottelut henkilöstösupistuksista.

Lahden ammattikorkeakoulu ilmoitti aikaisemmin viikolla muutosohjelmasta, joka voi johtaa rajuun henkilöstömäärän supistumiseen. Enimillään henkilöstömäärä pienenisi 50:llä.

Muuutosohjelmalla ammattikorkeakoulu tavoittelee noin 2,5 miljoonan euron säästöjä.