1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. virkavirheet

KRP:n päällikön Robin Lardotin epäilty virkavelvollisuuden rikkominen menee syyteharkintaan

Asia on siirretty Valtakunnansyyttäjänvirastoon.

Robin Lardot Kuva: EPA

Keskusrikospoliisin päällikköä Robin Lardotia epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Esitutkinta valmistui tänään perjantaina.

Myös toista henkilöä on kuultu epäiltynä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hänen henkilöllisyyttään ei ole kerrottu.

Asia on siirretty syyteharkintaan Valtakunnansyyttäjänvirastoon.

Tapauksessa on kyse laajasta epäilystä poliisin tietolähdetoiminnassa. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2008–2013.

Syytteiden mukaan Helsingin poliisilaitoksella ei ole kirjattu vuosina 2008–2013 asianmukaisesti tietolähteitä rekistereihin. Syyttäjä myös katsoo, etteivät poliisijohtajat Helsingin poliisilaitoksella ja Poliisihallituksessa valvoneet riittävästi tietolähteiden käyttöä.

Syytteen ovat saaneet jo muun muassa edellinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero sekä Helsingin poliisilaitoksen entinen johtaja Jukka Riikonen ja nykyinen johtaja Lasse Aapio. Syytettynä on myös Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio.

Tapauksen oikeudenkäynti alkaa tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa. Kyseessä on Suomen historian laajin poliisirikosoikeudenkäynti.

Lue lisää:

Syyttäjällä superkiire: "En ehdi puhua sanaakaan" – KRP:n päällikön esitutkinta valmistuu vain hetki ennen Suomen suurinta poliisirikosoikeudenkäyntiä