Podcast: Kreikkalaiset nuoret palaisivat kotiin maailmalta, jos töitä löytyisi – "Arki voisi helpottua jo kymmenen vuoden kuluttua"

Ateenasta Ylelle raportoiva Sara Saure kertoo kreikkalaisten uudelleen heränneestä toivosta Mistä maailma puhuu -podcastissa.

Talouskriisi
Virkailija Ionas Nanouris.
Sara Saure kertoo podcastissa muun muassa kaupungin virkailijasta Ionas Nanourisista, jonka palkka on leikattu 1300 euroon kuukaudessa.Sara Saure / Yle

Kreikkalaiset ovat pitkästä aikaa toiveikkaita tulevaisuutensa suhteen, kertoo Ateenasta Ylelle raportoiva Sara Saure Mistä maailma puhuu -podcastissa. Kreikalle myönnettävät hätälainat lopetetaan elokuun loppupuolella.

– Joiltain kuulee varovaisia arvioita, että helpotusta arjessa voisi näkyä jo kymmenen vuoden kuluttua, Saure sanoo.

Talouskriisi ja menoleikkaukset ovat iskeneet Kreikassa etenkin eläkeläisten ja nuorten toimeentuloon. Sadat tuhannet nuoret ja koulutetut kreikkalaiset lähtivät maasta kriisin aikana. Nyt monet palaisivat, jos Kreikassa olisi koulutusta vastaavaa työtä.

– Tutkinnon omaavatkin paiskivat pätkätöitä kahviloissa onnettomalla palkalla, Sara Saure sanoo.

Saure kertoo myös, kuinka heinäkuun tuhoisat maastopalot saivat kreikkalaiset yhdistämään voimansa ja antaa kirjavinkin, joka kertoo niin matematiikasta kuin kreikkalaisista perheistäkin.

Ylen kirjeenvaihtajat ja avustajat kertovat joka toinen viikko Mistä maailma puhuu -podcastissa asuinmaansa kuumimmista puheenaiheista ja arjen pienistä ilmiöistä, jotka jäävät usein uutisissa kertomatta. Sarjaa toimittaa Simo Ortamo.

Kuuntele Mistä maailma puhuu -podcast:

Lue myös:

Kreikassa etsitään uhreja maastopalojen polttamista kylistä – ilmakuvat paljastavat suuret tuhot

Kreikan velkahelpotuksista sopu: Viimeinen lainanlyhennys siirtyy 2070-luvun puoliväliin, ehtona tiukka menokuri

"Poikani ei enää palaa Kiinaan", sanoo Ateenaan kotinsa siirtänyt miljonääri – Kiinalainen raha hurmasi Kreikan ja kääntää Euroopassa muidenkin maiden suuntaa

"Lainapaketit veivät meidät pohjalle" – Kreikan viimeinen tukiohjelma päättyy pian, mutta kreikkalaisilla on yhä vaikeuksia selviytyä arjesta