1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kolari

Helsinkiläinen vasemmistopoliitikko Dan Koivulaakso haki Kolarin kunnanjohtajaksi

Lappilaiskunnan ykkösvirkamiehen paikka kiinnosti etenkin etelässä.

Dan Koivulaakso Kuva: Yle

Kolarin kunnanjohtajaksi haki yhdeksäntoista henkilöä.

Yksi heistä on helsinkiläinen vasemmistoliiton poliitikko Dan Koivulaakso, joka työskentelee Julkisten ja hyvinvointialojen liitossa (JHL) sopimustoimitsijana. Vasemmistonuorten entinen puheenjohtaja Koivulaakso on koulutukseltaan yhteiskuntatieden maisteri ja hän istuu tällä hetkellä Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Lapista virkaa hakivat ainakin Kolarin kunnan vt. johtaja Tiina Piirilä-Laiho ja Meri-Lapin kehittämiskeskuksen seutupäällikkö Markku Hukkanen.

Lappilaisen kunnan ykkösvirkamiehen paikka kiinnosti etenkin eteläisemmässä Suomessa, josta hakijoita oli yli puolet. Hakijoiden joukossa on myös muun muassa Kauhajoen sivistysjohtaja Eija Liikamaa, Utajärven kehitysjohtaja Asko Merilä, Liikenneviraston talousjohtaja Kristiina Tikkala ja Huslabin työhyvinvointipäällikkö Jere Alhonen.

Hakuaika päättyi viime perjantaina. Kolarin kunnanhallitus käsittelee hakemuksia tiistaina. Kunnanhallituksen odotetaan kutsuvan osan hakijoista haastatteluun.

Kolarin kunta laittoi viran auki sen jälkeen kun kuntaa aiemmin johtanut Antti Määttä erosi tehtävästä heinäkuun lopussa. Hän siirtyi töihin Rovaniemelle kaupungin henkilöstöjohtajaksi.