Hyönteisistä herkkuruokaa ja hiusten letitystä – Kuopion kansalaisopiston kursseilla painottuu ekologisuus

Osa syksyn kursseista on täynnä, mutta parin tuhannen kurssin joukosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin, kansalaisopistolta luvataan.

kansalaisopistot
Hyönteisruoka
Arkistokuva.Maximilian Weinzierl / AOP

Kuopion kansalaisopiston kurssit alkavat taas syyskuun alussa.

Ekologisuus näkyy kurssitarjonnassa. Kansalaisopistolta kerrotaan, että kursseilla kierrätetään materiaaleja ja otetaan huomioon ruokaan liittyviä uusia mahdollisuuksia. Tästä on esimerkkinä Herkullista hyönteisruokaa -kurssi.

Hiusten letitys -kurssille puolestaan kannattaa tulla mukanaan pitkähiuksinen malli, jolle harjoitellaan lettien tekemisen perustekniikat.

Kulttuuriperinnön teemavuosi näkyy puolestaan muun muassa Villalangan kehrääminen -kurssilla, joka on tosin jo tiedottaja Leena Järvinen-Kervolan mukaan täynnä. Myös syksyn Shindon lyhytkurssi on täynnä, mutta kevään kurssille mahtuu edelleen.

– Meillä on 2 000 kurssia, joten ihan varmasti sieltä löytyy kurssi, jolle mahtuu ja joka kiinnostaa. Kannustaisin myös ilmoittautumaan kurssille, vaikka se olisi täynnä. Siten tiedämme tulevaa varten, mitkä kurssit kiinnostavat. Varasijalta voi myös päästä kurssille, jos tulee peruutuksia, Järvinen-Kervola neuvoo.

Synnytysvalmennusta ja turkin alkeita

Kansalaisopisto tarjoaa myös synnytys- ja perhevalmennusta nyt kun Kuopion yliopistollisen sairaalan valmennus siirrettiin verkkoon. Valmennus antaa tietoa ja neuvontaa raskaudesta, synnytyksestä, imetyksestä sekä apua lapsiperhearkeen. Kurssiin kuuluu myös esimerkiksi rentoutumisharjoituksia.

Kielikursseja on jälleen tarjolla runsaasti. Fairy Tale Sweets -kurssilla lapset ja vanhemmat leipovat yhdessä, ja kurssin opetuskieli on englanti. Turkin alkeet on uutuuskurssi, joka sopii kansalaisopiston mukaan hyvin vasta-alkajille ja alkeiden kertaamiseen.

Kieliklubi on puolestaan kaikille avoin, viikoittain kokoontuva ilmaistapahtuma Puistokartanossa Kuopiossa. Syksyn teematapahtumia kieliklubissa ovat muun muassa Unkari, Kiina ja Karjala.

Opinto-opas jakelupisteissä

Kuopion kansalaisopiston toimialueen kurssit on koottu opinto-oppaaseen, joka on saatavilla lähes 80 jakelupisteestä viimeistään 13–18. elokuuta.

Oppaita löytyy muun muassa kansalaisopiston omista asiakaspalvelupisteistä Kuopiosta, Nilsiästä ja Juankoskelta sekä kaikista lähikirjastoista. Oppaita on saatavilla myös Kansalaisopisto tutuksi Pop-Up -tapahtumissa, mutta niitä ei jaeta kotiin.

Tarkemmat tiedot jakelupisteistä ja tapahtumista löytyvät Kuopion kansalaisopiston nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Kursseille on voinut ilmoittautua jo toukokuusta lähtien netissä (siirryt toiseen palveluun). Ilmoittautua voi myös soittamalla tai kansalaisopiston asiakaspalvelupisteissä Kuopiossa, Nilsiässä ja Juankoskella.

Asiakaspalvelupisteet ovat avoinna maanantaista 13. elokuuta alkaen.