Mehiläisen uudet omistukset julki: Ulkomainen sijoitusrahasto omistaa 57 prosenttia – kotimaisen omistuksen osuus kasvoi

Suurin kotimainen omistaja on LähiTapiola-ryhmä, jonka omistusosuus on 20 prosenttia.

Mehiläinen Oy
Sairaala Mehiläinen Helsingissä.
Satu Kaarnakangas / AOP

Terveys- ja sosiaalipalveluita tuottavan Mehiläisen uudet omistusjärjestelyt ovat valmiit, kertoo yhtiö tiedotteessaan perjantaina.

Suurimpana omistajana on kansainvälinen sijoitusrahasto CVC Capital Partnersin hallinnoimat rahastot 57 prosentin omistusosuudella.

Omistajina jatkavat LähiTapiola-ryhmä, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Nämä olivat aiemmin ainoat merkittävät kotimaiset omistajat 24 prosentin omistusosuudella.

Jatkossa LähiTapiolan, Varman ja Ilmarisen omistusosuus on 32 prosenttia.

Kotimaisista eniten omistuksiaan kasvatti LähiTapiola-ryhmä, jonka osuus nousi hieman alle kymmenestä prosentista 20 prosenttiin.

Uusina instituutiosijoittajina ovat Valtion Eläkerahasto (VER), Apteekkien Eläkekassa ja Valion Eläkekassa. Näiden kolmen omistusosuus on yhteensä kuusi prosenttia.

Lisäksi omistajissa on noin neljän prosentin verran yksityisiä sijoittajia, jotka ovat Mehiläisen johtoa ja henkilöstöä.

Kotimaisten omistajien osuus on näin ollen noin 43 prosenttia, mikä tarkoittaa kotimaisen omistuksen huomattavaa kasvua.

Lue lisää:

Terveyspalveluyhtiö Mehiläinen vaihtaa omistajaa – Ostajina kansainvälinen sijoitusrahasto, kotimaisia vakuutusyhtiöitä ja yhtiön johtoa