Hyppää sisältöön

Jordaniassa tehtiin rynnäkkö epäiltyjen terroristien piilopaikkaan – ainakin seitsemän kuollut yhteenotossa

Rynnäkkö oli jatkoa perjantaille, jolloin yksi poliisi kuoli, kun hänen partioautonsa alla räjähti kotitekoinen pommi.

Epäillyt terroristit räjäyttivät piilopaikkansa Saltissa, pääkaupunki Ammanin pohjoispuolella, kun maan turvallisuusjoukot tekivät sinne rynnäkön. Kuva: Andre Pain / EPA-EFE

Lähi-idän Jordaniassa ainakin seitsemän ihmistä on kuollut maan turvallisuusjoukkojen tehtyä rynnäkön epäiltyjen terroristien piilopaikkaan.

Erikoisjoukoista, poliiseista ja puolustusvoimista koostettu yksikkö hyökkäsi lauantaina pääkaupunki Ammanin pohjoispuolella sijaitsevaan taloon, jossa epäiltiin majailevan terroristisolun jäseniä.

Jordanian hallituksen tiedottajan Jumana Ghneimatin mukaan epäillyt kieltäytyivät antautumasta. He avasivat tulen joukkoja kohti ja räjäyttivät nelikerroksisen talon ennalta virittämillään räjähteillä.

Kuolleista kolme olivat epäiltyjä terroristeja ja neljä maan turvallisuusjoukkojen jäseniä. Hyökkäyksessä haavoittui lisäksi yhteensä 11 ihmistä, joista osa on lapsia.

Rynnäkkö oli jatkoa perjantaille, jolloin yksi poliisi kuoli, kun hänen partioautonsa alla räjähti kotitekoinen pommi. Poliisi oli ollut valvomassa musiikkifestivaalia Fuheisin kaupungissa Ammanin länsipuolella.

Viranomaiset ovat pidättäneet viisi ihmistä. Epäillyt ovat jordanialaisia, mutta heidän henkilöllisyytensä eivät ole tiedossa.

Jordania on taistellut viime vuosina terrori-iskuja vastaan. Maassa on annettu useiden vuosien vankeusrangaistuksia terroristeja sympatisoiville. Samaan aikaan työttömyydestä kärsivät jordanialaisnuoret ovat olleet terroristijärjestöjen värväyksen kohteena.

Lue myös:

Lähi-idän entinen vakauden linnake levottomuuksien kourissa – Tästä on kyse Jordanian mielenosoituksissa