Kaksi ihmistä kuollut virtahevon puremiin Keniassa

Kiinalainen turisti ja paikallinen kalastaja kuolivat melkein samassa paikassa sattuneisiin virtahepohyökkäyksiin.

virtahepo
Virtahepo
Kim Ludbrook / EPA

Kiinalainen turisti on kuollut virtahevon hyökkäyksessä Kenian Naivashajärvellä. Onnettomuus sattui vain muutamaa tuntia sen jälkeen kun paikallinen kalastaja kuoli vastaavassa onnettomuudessa samalla alueella.

Myös toinen kiinalaisturisti loukkaantui virtahevon hyökkäyksessä, joka sattui lauantai-iltana. Kuollutta miestä oli purtu rintaan ja hän kuoli minuutteja sen jälkeen kun hänet nostettiin järvestä, kertoi paikallinen poliisi. Aiemmin kalastaja oli kuollut vain parin kilometrin päässä turistien onnettomuuspaikasta.

Onnettomuuden tapahtumat ovat epäselvät, mutta kiinalaismiehet olivat ilmeisesti ottamassa valokuvia virtahevon hyökätessä. Hyökkäykset turisteja kohtaan ovat harvinaisia, sillä he ovat yleensä puistonvartijoiden seurassa.

Tänä vuonna Naivashajärvellä yhteensä kuusi ihmistä on kuollut virtahepojen kitaan. Virtahevot ovat vaarallisimpia Afrikan eläimistä.

Paikallisten mukaan järven vesi on tänä vuonna normaalia korkeammalla rankkasateiden vuoksi. Tämä saa virtahevot etsimään laidunmaita laajemmalta alueelta.

Naivashajärvi on suosittu turistikohde villieläimiensä vuoksi. Se sijaitsee Kenian Hautavajoamalaaksossa noin 90 kilometrin päässä lounaaseen pääkaupungista Nairobista.

Lähteet: AP, Reuters