Hämeenlinnassa suuri tulipalo autojen korjaushallissa Tulimäentiellä

Korjaushallissa on autoja ja kaasupulloja. Osa kaasupulloista on jo räjähtänyt.

tulipalot
Rajun palon sammutustyöt käynnissä Hämeenlinnassa.
Rajun palon sammutustyöt käynnissä Hämeenlinnassa.Timo Leponiemi / Yle

Hämeenlinnassa on suuri tulipalo autojen korjaushallissa Tulimäentiellä. Sammutustyöt ovat käynnissä.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan noin 400 neliön teollisuushalli tuhoutuu palossa täysin. Sisällä olleita hitsauksessa käytettyjä kaasupulloja on jo räjähtänyt.

– Keskitymme pelastamaan läheisen omakotitalon ja toisen hallin, päivystävä palomestari Markus Majuri kuvaili tilannetta noin kello yhden jälkeen yöllä. Molemmat rakennukset saatiin suojattua.

Suurta teollisuushallia sammutetaan yöllä Hämeenlinnassa.
Suurta teollisuushallia sammutetaan yöllä Hämeenlinnassa.Timo Leponiemi / Yle

Vajaa tunti myöhemmin Majuri kertoi sammutustöiden jatkuvan aamuun ja jälkisammutustöiden puoleenpäivään saakka, jopa pidempään. Autojen, traktoreiden, renkaiden ja muun palaneen materiaalin vartiointi vaatii aikaa.

– Vahingot tulevat olemaan merkittävät ja rakennus päätyy purkukuntoon, palomestari Majuri totesi.

Suuren hallin sammutustyöt käynnissä Hämeenlinnassa.
Suuren hallin sammutustyöt käynnissä Hämeenlinnassa.Timo Leponiemi / Yle

Läheinen omakotitalo on evakuoitu ja kahteen muuhun asuinrakennukseen on annettu varoitus mahdollisesta evakuointitarpeesta. Majuri kuitenkin arvioi, ettei lisäevakuointeja enää tarvita.

Hämeen poliisin mukaan partio sai hälytyksen varkausyrityksen vuoksi, mutta yksikön mentyä paikalla siellä olikin tulipalo. Paikalle on kutsuttu suuri määrä pelastusyksiköitä ja -henkilöstöä, sillä korjaushallin sisällä on autoja, jotka voivat aiheuttaa räjähdyksen.

Sammutustyöt käynnissä Hämeenlinnassa.
Timo Leponiemi / YLE

Paloa on sammuttamassa noin 15 yksikköä ja yhteensä noin 40 palomiestä. Yksiköitä on pyydetty Hämeenlinnasta, Lammilta, Tuuloksesta, Hattulasta ja Turengista sekä Idänpään vapaapalokunta Hämeenlinnasta ja Koljalan vapaapalokunta Janakkalasta.

Hätäkeskus sai hälytyksen palosta puolenyön jälkeen kello 0.40.

Palon syttymissyy on vielä epäselvä. Tekninen tutkinta ryhtyy selvittämään palon syytä, kun sammutustyöt on saatu päätökseen.