1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Viikonloppukooste

Kuusi huippujuttua lauantai-iltaan: Kari Hotakaisen elämän oudoin vuosi, edessä sekasortoinen brexit ja miksi auto lunastetaan

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kari Hotakainen teki elämäkerran vuodessa. Viimeiset pisteet ja pilkut laitettiin kuntoon juhannuksena. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Elämäkerran kirjoittaja Kari Hotakainen: "Vuosi Kimi Räikkösen seurassa oli urani oudoin" – Joutui pukeutumaan Ferrarin takkiin ja selvittelemään rilluttelureissujen tapahtumia

Kirjailija Kari Hotakainen pääsi formulasirkuksen ytimeen Ferrarin varikkoalueelle. Hän pääsi seuraamaan myös Kimi Räikkösen lapsiperhearkea Sveitsin kotiin.

Kuva: Elisa Kinnunen / Yle

Vaimon raju syöpä teki Ilkka Korhosesta yksinhuoltajaisän kolmessa kuukaudessa: "Vaikeinta oli henkinen yksinäisyys, kun ei ollut kumppania lastenkasvatuksessa"

Jääräpäinen opillinen ajattelu hidastaa huoltajuuden myöntämistä isille, vaikka tutkimusten mukaan isät pärjäävät huoltajana siinä kuin äiditkin. Sotkamolaisen Ilkka Korhosen ääni hiljenee ja katse kääntyy menneisyyteen, marraskuun seitsemänteen päivään yli kahden vuosikymmenen päähän. Silloin hänestä tuli leski ja yksinhuoltaja.

Susanna Kirschnick pyörittää pimiötä, jota uhkaa vuokrankorotusten takia lopettaminen tai muutto kaupungin ulkopuolelle. Kuva: Uwe Tautenhahn

Halpana tunnettu Berliini kallistuu kaupunginosa kerrallaan, ja nyt Googlekin haluaa rosoiseen Kreuzbergiin – "Ne tienaavat rahansa muualla ja perustavat tänne showroomin"

Luovien alojen työntekijät kärvistelevät nousevien vuokrien kanssa. Valokuvataiteilija Susanna Kirschnickin yrityksen vuokra nousi viime vuonna 300 prosenttia. Moni hänen taiteilijaystävistään on jo muuttanut pois Berliinistä.

Kuva: Mikko Koski / Yle

Tutkimus: Vain joka viides lukiolainen tietää, mitä haluaa olla – lähes yhtä moni märehtii minuuttaan ja koukuttuu nettiin

Tutkijat löysivät suomalaislukiolaisista viisi identiteettiryhmää, joihin digitalisaatio vaikuttaa eri tavoin. Tämä pitäisi ottaa koulujen digiloikassa huomioon.

Kuva: EPA / Will Oliver

"Valmistautukaa sekasortoiseen brexitiin" – Britannian ja EU:n sopimus uhkaa jäädä syntymättä, ja se vaikuttaa myös suomalaisiin

Näyttää aiempaa todennäköisemmältä, että Britannian ja EU:n välille ei saada sopimusta brexitistä eikä suunnitelmaa brexitin jälkeisestä yhteistyöstä. Mitä se tarkoittaisi, että Britannia lähtisi EU:sta ilman sopimusta?

Kuva: Jyrki Lyytikkä/ Yle

Kolari tuli, auto meni – Miksi auto lunastetaan joskus pieneltä kuulostavan vian takia? Mitä vahinkotarkastaja autosta etsii?

Kun vakuutusyhtiö maksaa, sillä ei ole väliä, onko auto omistajalleen tärkeä tai rakas. Väliä on auton käyvällä arvolla. Mutta mikä se on?