Josek ja Joensuun Tiedepuisto yhdistyvät – uudeksi toimitusjohtajaksi Harri Palviainen

Business Joensuun pääomistaja on Joensuun kaupunki yli 90 prosentin omistuksella.

elinkeinopolitiikka
Business Joensuun toimitusjohtaja Harri Palviainen
Business Joensuun toimitusjohtajana aloittaa loppuvuodesta joensuulaislähtöinen Harri Palviainen.Samuli Kuittinen

Kahden seudullisen elinkeinoelämän kehittämisyhtiön yhdistyminen on saatu loppuun. Ensi vuoden alusta lähtien Joensuun Tiedepuisto ja Joensuun seudun kehittämisyhtiö Josek yhdistyvät Business Joensuuksi.

Business Joensuun hallituksen puheenjohtaja Seppo Eskelisen mukaan sysäyksenä yhtiöiden yhdistymiselle oli osakaskuntien irtautuminen Josekista.

Juuka hyppäsi pois kelkasta aiemmin tänä vuonna. Liperi ja Kontiolahti pysyvät Business Joensuun asiakkaina, mutta ovat lähinnä mukana kehittämishankkeissa eivätkä osta enää yritysneuvonnan palveluita.

– Nyt on oikea aika katsoa Joensuun seudun elinkeinopolitiikkaa uuteen uskoon. Kehitysyhtiöitä on järkevä ravistella tietyn väliajoin, sanoo Eskelinen

Eskelisen mukaan Joensuun seudulla on tehty hyvää työtä yritysystävällisempään suuntaan, mutta hän näkisi mielellään vielä nopeampia askeleita.

Uudella toimitusjohtajalla kokemusta kansainvälisestä liiketoiminnasta

Business Joensuun toimitusjohtajaksi on valittu joensuulaislähtöinen FM Harri Palviainen (s. 1968). Aiemmin hän on toiminut muun muassa ohjelmistovalmistaja Comptelin liiketoimintajohtajana, Sanoma-konsernissa AAC Global -yhtiön toimitusjohtajana sekä koulutuspuolella Haaga-Helia-ammattikorkeakoulussa yksikönjohtajana.

Joensuun seutu saa Palviaiselta kiitosta kovatasoisesta osaamisesta ja tutkimuksesta biometsätaloudessa, tekniikassa, ICT:ssä sekä elämys- ja luontoalalla.

– Itse uskon vahvasti verkostoituneeseen toimintaan, eli mennään yli toimialojen ja tutkimusalueiden. Yhdistämällä eri osa-alueiden osaamista saadaan uusia innovaatioita ja kasvua, sanoo Palviainen.

Joensuun Tiedepuisto Oy:llä ja Josek Oy:llä on yhteensä 50 työntekijää. Business Joensuun hallituksen puheenjohtaja Seppo Eskelinen ei osannut vielä arvioida, saavatko kaikki työntekijät jatkaa uudessa yhtiössä.

Business Joensuu Oy:n pääomistaja on Joensuun kaupunki yli 90 prosentin omistuksella. Joensuun kaupungin on määrä rahoittaa Business Joensuuta 3 miljoonalla eurolla vuodessa.

Business Joensuun asiakkaina ovat Joensuu, Polvijärvi, Ilomantsi, Outokumpu, Liperi ja Kontiolahti.