1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tunisia

Tasa-arvo etenee Tunisiassa: Lakiesitys antaisi naisille yhtäläisen oikeuden perintöön

Nykylain mukaan miespuoliset perijät saavat kaksinkertaisen perinnön naisiin verrattuna.

Tunisia
Fundamentalistit osoittivat mieltään hallituksen tasa-arvouudistuksia vastaan lauantaina Tunisissa.
Fundamentalistit osoittivat mieltään hallituksen tasa-arvouudistuksia vastaan lauantaina Tunisissa.STR / EPA

Tunisian presidentti Beji Caid Essebsi sanoi maanantaina aikovansa esittää parlamentille lakiehdotuksen, joka antaisi naisille ja miehille yhtäläisen oikeuden perintöön. Parlamentin on määrä ottaa ehdotus käsittelyyn lokakuussa.

Ehdotus tasa-arvoistaa perintö on ollut yksi kuumimmista väittelyn aiheista yhteiskunnallisten uudistusten ehdotuksista, jota presidentin nimittämä valtuuskunta on pohtinut viime vuodesta saakka.

Valtuuskunnan ehdotuksen mukaan perintö tulisi jakaa tasan sekä nais- että miesperijöiden kesken. Tunisian nykyinen laki sanoo, monen muun muslimienemmistöisen maan linjassa, että miespuoliset perijät saavat kaksinkertaisen perinnön naisiin verrattuna.

Presidentti sanoi nyt haluavansa muutoksen lakiin.

Tunisia on edennyt monissa uudistuksissa sitten 2011 kansannousun. Viime vuonna hyväksytty laki naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan tuli käyttöön tammikuussa.

Valtuuskunnan muita ehdotuksia ovat olleet muiden muassa kuolemanrangaistuksen poistaminen sekä homoseksuaalisuuden muuttaminen lailliseksi. Nykyisellään homoseksuaalisuus on Tunisiassa laitonta ja siitä voi saada kolmen vuoden vankeustuomion.

Tuhannet fundamentalistit osoittivat lauantaina mieltään uudistuksia vastaan Tunisian parlamentin edessä.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi