Logomon uuden kävelysillan hinta kasvoi jälleen – lisäykset ja korjaukset kasvattivat kustannusarviota neljällä miljoonalla eurolla

Turun ratapihan ylittävän sillan on tarkoitus valmistua ensi keväänä. Alunperin sillan oli tarkoitus valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.

Logomo (Turku)
Jousi
Logomonsillan pitäisi valmiina näyttää tällaiselta. Silta on hyvin valaistu ja sen seinät ovat lasiset.VR TRACK OY LIGHTING DESIGN COLLECTIVE CEDERQVIST & JÄNTTI ARKKITEHDIT

Turun Logomon uuden kävelysillan hinta nousee noin 12 miljoonaan euroon.

Kustannusarvio kallistuu noin neljä miljoonaa euroa. Syynä ovat suunnitelmiin tehdyt lisäykset ja korjaukset.

Lisäksi siltaan käytettävä teräsmäärä on kasvanut urakkalaskennan jälkeen.

Turun ratapihan ylittävän sillan on tarkoitus valmistua ensi keväänä. Kaupunkiympäristölautakunta saa siltahankkeesta tilannekatsauksen tiistaina.

Alunperin sillan oli tarkoitus valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.

Rakennustyöt alkoivat jo viime vuoden elokuussa

Kävelysilta tulee vaikuttamaan merkittävästi alueen maisemaan. Se kulkee sähköistetyn Turun ratapihan yli Logomon tunnusmerkiksi muodostuneen pääjulkisivun eteen.

Silta rakennetaan suunnittelukilpailun voittaneen "Jousi"-ehdotuksen pohjalta. Valmis silta tulee olemaan noin 140 metriä pitkä.

Kävelykannen leveys on reilut viisi metriä. Sillan päihin sijoittuvat hissit mahdollistavat lastenvaunujen, pyörätuolien ja pyörien kulun sillalle.

Lue lisää:

Turun Logomon silta sai urakoitsijan - rakentaminen alkaa elokuussa