Hyppää sisältöön

Kaukalo kapenee, olut tulee katsomoon – nämä asiat muuttuivat remontoidussa Niiralan montussa

Hallin katsomokapasiteetti kasvaa remontin myötä lähes 300 paikalla.

Toni Saksman.
Katso videolta suurimmat muutoskohteet.

Kuopion jäähallin, Niiralan montun remontti alkaa olla loppusuoralla. KalPan edustusjoukkue pääsi maanantaina harjoittelemaan ensimmäistä kertaa kotihallinsa jäälle sitten viime kevään liigakauden päätyttyä. Odotukset ovat korkealla, kun liigan alkuun on tasan kuukausi.

– Kovasti odotetaan kautta. Tälle vuodelle saadaan paljon näkyvää muutosta, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo.

– Kaukaloa kavennettiin pari metriä, jolloin hallista tulee areenamaisempi. Kaukalon viereen valmistuivat ringside -katsomot, joista peliä pääsee seuraamaan pelaajan perspektiivistä. Myös hallin ympärikuljettavuus on merkittävä muutos parven valmistuttua.

Hallin katsomokapasiteetti kasvaa remontin myötä lähes 300 paikalla 5300 katsojaan.

Alkoholilainsäädännön vapauduttua, alkoholia saa nauttia katsomoissa sille varatulla alueella. Niiralan montussa parvi ja sen vieressä oleva katsomon osa on nyt anniskelualuetta.

Hallin tekniikkaa on myös uusittu.

– Mediakuutio on uusi ja ledipintoja on tullut paljon. Yksi iso asia meille on tuon valaistuksen uusiminen. Edellisten valojen syttymiseen meni kaksikymmentä minuuttia, joten niitä ei voinut paljoa sammutella pelin aikana.

Hallin sisätilojen osalta wc-tiloja on uudistettu, värimaailmaa ehostettu ja pukutilojakin on tullut lisää.

"Ensimmäiset vuodet pidettiin KalPa-organisaatiota hengissä"

Saksmanin astuttua puikkoihin toimitusjohtajaksi viitisen vuotta sitten, yhtiön talous oli heikoissa kantimissa.

– Ensimmäisenä keskityttiin siihen, miten pidetään KalPa-organisaatiota hengissä. Me ei oikeistaan investointeja ja kehittämistä pystytty tuolloin tekemään.

Tilanne on nyt toinen. Kaksi edellistä tilikautta ovat tuoneet yhteensä yli miljoonan euron voitot. Tämä mahdollisti hallin remontoimisen.

– Uudistuksia oli suunniteltu, mutta nyt pystyttiin tekemään tätä hieman suuremmassa mittakaavassa. Investoinnit ovat noin 300 000 – 400 000 euron paikkeilla.

Saksmanin mukaan tänä päivänä ottelutapahtumassa täytyy olla muutakin kuin katto pään päällä ja istuin alla.

– Koko ajan ympäristö kehittyy, niin ihmisten odotukset muuttuu. Vuonna 1979 valmistuneessa hallissa asiakkaalle riitti aikanaan katto pään päälle. Sitten jos penkki löytyi niin se oli luksusta.

Hallin viereen, monttuun nousee pysäköintitalo kolmellesadalle autolle. Talo valmistuu 2019. Jäähallin peruskorjaus on osa Kuntolaakso-hanketta.

Kaukalon kaventuminen kasvattaa pelinopeutta

Ringside -katsomotilan rakentaminen kavensi kaukaloa kaksi metriä. Päävalmentaja Sami Kapanen pitää muutosta positiivisena.

– Nyt meidän kaukalo on samankaltainen kuin muilla paikkakunnilla. Tämä on mielestäni hyvä linjaus. Uskon, että pelaaminen on vähän vauhdikkaamman näköistä ja oloista kuopiolaiselle kiekkoyleisölle.

– Kyllä me siihen ajan niukkuuteen ja tilan vähyyteen koitetaan sitä peliä nopeuttaa ja saada se etenemään riittävän nopeasti, jotta pääsemme hyökkäysalueelle, päävalmentaja Sami Kapanen kommentoi.

KalPa aloittaa liigakautensa 14. syyskuuta Jukurien vieraillessa Kuopiossa.

.
.