Erotatko näitä piirustuksia valokuvasta? Akke Saari piirsi Trumpin ja Patrik Laineen – katso tulos nopeutetulta videolta

Donald Trumpin haastavan tukan ja ihonvärin taltioiminen veivät nuorelta taitelijalta kymmeniä tunteja.

kuvataide
Akke Saaren kynästä syntyy valokuvamainen muotokuva Donald Trumpista.
Patrik Laineen muotokuvan piirtäminen alkaa noin 50 sekunnin kohdalla ja Donald Trumpin muotokuvan valmistumisen näet alkaen kohdasta 3 minuuttia 20 sekuntia.

Keväällä sai julkisuutta erittäin taidokas NHL-tähti Patrik Laineesta tehty fotorealistinen piirrosmuotokuva ja sen tekijä Akke Saari.

24-vuotiaan Saaren töitä on jo pitkään hehkutettu lähes valokuvamaisen tarkoiksi. Saari on jatkanut töidensä julkaisemista esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja tullut entistä tunnetummaksi.

– Yritän piirtää mahdollisimman tarkasti valokuvasta paperille värikynillä. Toivottavasti tulee ihan näköisiä piirustuksia, Saari sanoi Aamu-tv:n haastattelussa.

Patrik Laineen piirtäminen vei Saaren Turkuun viikko sitten tapaamaan urheilutähteä..

– Annoin hänelle tämän piirustuksen ja kovasti tykkäsi ja sanoi, että parta näytti ihan yhtä rumalta, mitä on oikeastikin.

Saaren mukaan piirustus huutokaupataan jossain vaiheessa Suomessa tai Kanadassa. Kaikki rahat menevät hyväntekeväisyyteen.

Patrik Laineen tapaaminen saattaa poikia Saarelle lisää työtä, koska paikalla olleet muut NHL-tähdet olivat Saaren mukaan kiinnostuneita teoksesta.

Trumpiin 44 tuntia

Käytännössä Saari katsoo tietokoneen kuvarudulta mallia ja alkaa hahmotella kuvaa ensin lyijykynillä. Sen jälkeen, kun viivat ovat valmiina, hän alkaa lisätä vahavärikynillä eloa teokseen.

Alun perin innostus muotokuvien piirtämiseen syntyi siitä, kun Saari näki ihmisten teoksia Youtubessa. Siitä syntyi ajatus kokeilla piirtämistä itsekin.

Saari piirtää paljon muotokuvia urheilijoista ja myös megajulkkiksista. Hänen mukaansa yksi onnistuneimmista töistä on muotokuva jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovicista. Saari on myös piirtänyt muotokuvia valtionpäämiehistä kuten esimerkiksi Yhdysvaltain presidentistä Donald Trumpista ja Suomen presidentistä Sauli Niinistöstä.

Yhden muotokuvan tekemiseen menee noin 30 tuntia. Kestoon vaikuttaa esimerkiksi se, miten paljon ihmisellä on hiuksia tai ryppyjä. Esimerkiksi Trumpin piirtäminen oli haastavaa ihonvärin ja hiusten takia.

– Taisi mennä 44 tuntia Trumpiin.

Nyt Saarella on työn alla Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama.

Saari opiskelee graafista suunnittelua ja hänen urasuunnitelmansa ovat vielä auki mutta liittyvät mitä todennäköisimmin kuvittamiseen tai piirtämiseen.