"Jo synnytyslaitoksella on lyöty räpylät käteen" – Simo tavoittelee pesiksessä sarjanousua

Simon Kirin miesten joukkue tavoittelee paikkaa Ykköspesiksessä. Nousu pesäpallon toiseksi korkeimmalle sarjatasolla vaatii voittamisen kolmessa ottelusarjassa.

pesäpallo
Pesäpallojoukkue Simon Kiri harjoittelee.
Kimmo Hiltula / Yle

Simon Kiri voitti Suomi-sarjan pohjoislohkon ja sai kotiedun pudotusotteluihin. Tämän kauden menestys on pitkäjänteisen työn tulosta. Simon Kirin miesten edustusjoukkue aloittaa keskiviikkona nousukarsinnat tavoitteenaan paikka Ykköspesiksessä.

Toisin oli tämän vuosikymmen alussa. Tuolloin Kirin miesten edustusjoukkue pudottautui suosiolla neljänneksi korkeimmalle tasolle, maakuntasarjaan.

Aallonpohjassa alettiin kuitenkin luoda vahvaa perustaa uudelle nousulle.

– Oli unohdettu juniorityö, mikä on kaikkein tärkeintä pienessä seurassa. Vihellettiin peli poikki ja aloimme panostaa junioreihin ja nyt olemme siinä vaiheessa, että ensimmäiset helmet alkavat tulemaan sieltä, sanoo Simon Kirin päävalmentaja Janne Anttila.

3500 asukkaan kunnassa riittää pesisintoa

Satsaus pesäpalloon myös näkyy Simossa. Nykyisestä miesten edustusjoukkueesta yli kaksi kolmasosaa on omia kasvatteja. Pääosin omista kasvateista koostuva naisten joukkue puolestaan taistelee noususta maakuntasarjasta Suomi-sarjaan.

Tulevaisuus vaikuttaa turvatulta, sillä pesispitäjässä kentillä riittää vilinää. Junioreita on kunnan kokoon nähden kiitettävästi.

– Meillä on noin 140 junioria noin 3500 asukkaan kunnassa. Oulussa, missä on pari sataatuhatta asukasta, niin siellä on vain 250 junioria. Kyllä meillä aika lailla voi sanoa, että jo synnytyslaitoksella on lyöty räpylät käteen, sanoo Simon Kirin päävalmentaja Janne Anttila.

Miesten joukkueella on edessä vielä pitkä tie ennen mahdollista nousua maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, Ykköspesikseen. Pohjoislohkon voittaneessa Simon Kirissä nousua pidetään kuitenkin realistisena tavoitteena.

– Me pelaajat ei lähdetä pelaamaan mistään muusta, kuin noususta. Mutta ei meillä mitään paineita ole nousta, sanoo Simon Kirin kapteeni Joonas Rajala.