Mini-Alko tulee: uutta myymäläkonseptia kokeillaan Hausjärvellä

50 neliön kokoinen minimyymälä avautuu syyskuun puolivälissä Oitin taajamassa.

Alko
Havainnekuva Oitin Alkon minimyymälästä
Havainnekuva Oitin minimyymälästä.Alko

Hausjärven kunnan Oitin taajaman Alko on yhtiön ensimmäinen pienikokoisen minimyymälän kokeilu. Tavoitteena on toteuttaa tehokas myymälän ja verkkokaupan palvelukokonaisuus.

Hyllyille mahtuu noin 400 kysytyintä ja ajankohtaista tuotetta. Muut voi tilata myymälään verkkokaupasta.

– Halutaan taata pienemmille paikkakunnille pieni kivijalkamyymälä, kertoo Alkon Etelä-Suomen aluepäällikkö Pirjo Hirvonen.

Oitin myymälä on kooltaan noin 50 neliömetriä. Uusi myymälä sijaitsee samassa kiinteistössä, mutta hieman eri paikassa kuin aiemmin.

– Vanha myymälä on ehkä liian suuri. Aika paljon asiakkaat tilaavat jo verkosta erikoisempia tuotteita, niin pienemmällä paikkakunnalla kompaktilla valikoimalla pystytään vastaamaan asiakkaiden kysyntään.

Aukioloaikoja supistetaan

Minimyymälässä ei ole erikseen sosiaalitiloja eikä varastotiloja, vaan tuotteet tulevat suoraan myymälään. Myymälää hoitaa yksi työntekijä ja aukioloaikaakin trimmataan.

– Kokeillaan pienemmillä aukioloilla kuin tällä hetkellä, ja reagoidaan sesonkeihin. Silloin voi olla toinenkin henkilö paikalla, Hirvonen kertoo.

Hirvonen ei osaa vielä arvioida kokeilun laajentamismahdollisuuksia.

Alkolla on Suomessa nyt 356 myymälää. Koko Suomessa Alkossa myytiin heinäkuussa 10 prosenttia vähemmän alkoholijuomia kuin viime vuoden heinäkuussa.

Remontin vuoksi Oitin Alko on suljettuna 10.–13. syyskuuta. Uudistettu myymälä avataan perjantaina 14. syyskuuta.