1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hartola

Hartolan talotehdas etsii kuumeisesti työntekijöitä − kunta mielissään 50 uudesta työpaikasta

Hartolassa yrityksiä on tullut ja mennyt, sanoo kunnanjohtaja Merja Olenius. Talotehtaan rekrytoinnit ovat kunnalle ilouutinen, etenkin kun samaan aikaan toinen merkittävä työllistäjä on jättämässä Hartolan.

Hartola
Stora Enson Hartolan talotehdas
Yle

Hartolan talotehdas etsii 40−50 uutta työntekijää loppuvuoden aikana. Nykyään tehtaalla työskentelee noin 80 ihmistä eli työntekijämäärä kasvaisi kolmanneksella.

Keväällä tehtaan osti Pyhännän Rakennustuotteelta Lehto Components Oy, joka valmistaa siellä puuelementtejä päiväkoteja ja kerrostaloja varten.

Yhtiöltä kerrotaan, että tilauksia on paljon, ja jotta Hartolan tehdas saadaan täyteen tehoonsa, tarvitaan nyt nopeasti työvoimaa.

Lehto Components Oy:n toimitusjohtaja Pekka Korkalan mukaan uusia työntekijöitä olisi palkattu jo, jos työvoimaa vain olisi löytynyt. Tehtaalla tarvitaan elementtirakentajia. Työntekijöitä etsitään nyt rekrytointikoulutukseen, joka järjestetään yhdessä TE-toimiston ja koulutuskeskus Salpauksen kanssa.

Korkalan mukaan tehtaalla tarvittaisiin nopealla aikataululla noin 20 uutta työntekijää ja loppuvuoden kuluessa 20−30 lisää. Hänen mukaansa kasvu ei välttämättä pysähdy tähänkään, vaan ensi vuonna voidaan harkita työskentelyn laajentamista kahteen vuoroon, kun nykyisin elementtejä tehdään Hartolassa yhdessä vuorossa.

Talotehtaan tuomat työpaikat paikkaavat Vuohelan Herkun jättämää aukkoa

Hartolan kunnanjohtaja Merja Oleniuksen mukaan uudet työpaikat kuntaan ovat erittäin tervetulleita, varsinkin jos työntekijät saadaan houkuteltua myös asumaan Hartolaan.

− Meillehän tämä on todella hieno asia ja meillä on hyvät mahdollisuudet palvelujen ja asumisen puolesta ottaa vastaan uudet työntekijät ja heidän perheensä. Toivomme, että saisimme mahdollisimman monet tänne töihin tulevista myös uusiksi asukkaiksi Hartolaan.

Hartola on syksyllä menettämässä merkittävän työllistäjän, kun leipomo Vuohelan Herkku muuttaa Lahteen. Oleniuksen mukaan Hartolassa työpaikkoja on silti runsaasti ja lähiseudultakin käydään Hartolassa töissä.

− Me olemme seudun suuri työllistäjä. Olemme tottuneet siihen, että yrityksiä tulee ja menee, mutta tilanne Hartolassa on säilynyt yritysten ja työpaikkojen suhteen loistavana, kehuu Olenius.

Lue seuraavaksi