Hyppää sisältöön

Suosittu Löyly sai luvan laajennukselle

Asiakaspaikkoja ei ole tulossa lisää. Sauna-ravintolayrityksen Löylyn omistavat näyttelijä Jasper Pääkkönen ja kansanedustaja Antero Vartia.

Laajennuksessa Löylyyn ei tule lisää asiakaspaikkoja. Kuva: Petteri Sopanen / Yle

Hernesaaren sauna- ja ravintolayritys Löyly saa rakentaa lisätilaa nykyisen rakennuksen eteläpuolelle. Kyse ei ole vielä rakennusluvasta, vaan poikkeamislupa osayleiskaavasta. Rakennuslupaa pitää hakea vielä erikseen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsitteli tänään hakemuksen (siirryt toiseen palveluun), jossa Löyly haki 500 kerroneliömetrin verran rakennuslupaa. Rakennuksen pinta-alaa on kuitenkin rajattu kaupungin päätöksessä 360 kerrosneliömetriin.

Löylyn toisen omistajan, kansanedustaja Antero Vartian mukaan 360 kerrosneliömetriä on riittävä suunnitellulle laajennukselle. Hanketta on Vartian mukaan valmisteltu jo 1,5 vuotta kaupungin suunnitteluviraston ja arkkitehtitoimiston kanssa.

Vartia kertoo, että Löylyn suosion takia kiireisinä päivinä huoltotiloista on ollut puutetta. Löylyyn halutaan rakentaa lisää muun muassa keittiötilaa, varastoja ja vessoja. Asiakaspaikkoja ei ole siis tulossa lisää.

Kaupunkiympäristölautakunnan tämänpäiväinen päätös menee vielä kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Lisätty kello 19.27 tarkennus, että kyseessä on poikkeamislupa, ei vielä rakennuslupa.

Lue lisää:

.
.