Tamperelaisessa ravintolassa tuli ilmi ruokamyrkytysepäily – 27 sairastui ilmeisesti noroviruksesta

Terveysviranomaiset tutkivat ravintolassa viime viikolla tarjoillussa salaatissa käytettyä lohta.

ruokamyrkytys

Tampereella on paljastunut ravintolasta lähtöisin oleva vatsatautiepidemia. Tampereen kaupungin elintarvikevalvonta sai tiistaina tiedon Tampereen keskustassa sijaitsevassa ravintolassa ilmi tulleesta ruokamyrkytysepäilystä.

Viranomaiset tarkastivat ravintolan heti tiistaina. Tapaus vaikuttaa noroviruksen aiheuttamalta. Oireina sairastuneilla oli lähinnä oksentelua ja ripulia.

Myös sairastuneiden perheenjäsenillä tartuntoja

Kaupungin tiedotteen mukaan sairastuneita todettiin 27. Sairastuneet kuuluivat yhtä lukuun ottamatta kahteen ravintolassa ruokailleeseen työporukkaan. Henkilökunnan jäsenistä sairastui kolme.

Lisäksi jotkut sairastuneiden perheenjäsenistä olivat saaneet tartunnan.

Lohifilettä tutkittavaksi

Epidemia oli alkanut 8–9. elokuuta. Ravintolassa oli ollut 8. elokuuta tarjolla lohisalaattia. Viranomaiset tutkivat salaatin raaka-aineeksi käytettyä lohifilettä.

Keittiön henkilökuntaa sekä sairastuneita ohjeistettiin ulostenäytteiden antamiseksi tartuntatautien valvontaan.

Norovirus on hyvin herkästi pintojen ja elintarvikkeiden välityksellä sekä ihmisestä toiseen kosketustartuntana leviävä vatsataudin aiheuttaja. Hyvä käsihygienia on erittäin tärkeää taudin leviämisen ennaltaehkäisyssä.

Suomessa norovirus on yleisin äkillisten suolistoinfektioiden aiheuttaja. Herkästi tarttuva norovirus aiheuttaa usein vatsatautiepidemioita.