1. yle.fi
  2. Uutiset

Ministeri Vehviläinen: "Senaatin ei pidä myydä strategisesti merkittäviä kohteita" – myyntiin mahdollisesti kiinteistö, josta näköyhteys erikoisjoukkojen kouluttamisalueelle

Ministeri Vehviläisen mukaan kiinteistökaupoissa strategisten kohteiden lähellä pitää olla erittäin pidättyväinen.

varuskunta-alueet
Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen
Anu Vehviläinen kertoo, että Immolan mahdollinen myynti on otettu tarkastelun alle.Jarno Kuusinen / AOP

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) haluaa selvityksen Imatran Immolan varuskunta-alueen kiinteistöjen myyntiaikeista. Vehviläinen otti asiaan kantaa tiistaina keskustan johdon kokouksessa Lappeenrannassa.

– Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että Senaatti-kiinteistöjen ei pidä myydä strategisesti merkittäviä kohteita. Tässä pitää olla erittäin pidättyväinen. Tämä on otettu tutkittavaksi, sanoo ministeri Vehviläinen.

Erityisen mahdollisesti myyntiin tulevista Immolan kohteista tekee se, että niissä on näköyhteys varusmieskomppaniaan, jossa koulutetaan erikoisjoukkoja. Rajavartiolaitos kouluttaa Immolassa muun muassa erikoisrajajoukkoja

Kiinteistöjen kohtalo täysin auki

Rajavartiolaitoksen sisäisissä suunnitelmissa on toive, että näköyhteys erikoisjoukkokoulusta antavaan erikoisrajajääkärikomppaniaan halutaan katkaista aidalla tai jopa muurilla, kertoo Etelä-Saimaa. (siirryt toiseen palveluun)

Eversti Olli Lampinen rajavartiolaitokselta kertoo, että Senaatti-kiinteistöt voi myyjänä vaikuttaa kiinteistöjen ensimmäisen ostajan valintaan, mutta sen jälkeen vaikutusmahdollisuutta ei enää ole.

Suojeltujen rakennusten tulevaisuus on vielä täysin auki. Immolan varuskunta-alueella on rakennuksia, joita Rajavartiolaitos ei enää tarvitse.

Senaatti on jo aiemmin myynyt Immolan varuskunta-alueeseen kuuluneita rakennuksia, jotka ovat olleet kauempana koulutusalueesta.

Lue seuraavaksi