Äänekoskella paloi entinen kunnanvirasto – asukas hyppäsi ikkunasta ja loukkaantui vakavasti

Palavan talon ikkunasta hypännyt on viety sairaalaan hoidettavaksi.

tulipalot
Palokunta sammuttaa entistää koulurakennusta.
Simo Pitkänen / Yle

Äänekoskella Hujakkolammentiellä pienkerrostalossa sattui tiistai-iltana tulipalo. Palo alkoi toisen kerroksen asuinhuoneistosta ja levisi kattorakenteisiin.

– Tällä hetkellä kaikki asuinhuoneistot on sammutettu, mutta kattoa sammutetaan vielä, päivystävä päällikkö Pertti Loivamaa Keski-Suomen pelastuslaitokselta kertoo.

Palanut talo on asuinkäyttöön muutettu entinen kunnanvirasto. Talossa on 8 asuntoa ja lisäksi muita tiloja, muun muassa toimistoja.

Loivamaan mukaan yksi asunto on tuhoutunut palossa kokonaan, samoin talon kaksikerroksisen osan kattorakenteet. Muihin asuntoihin ei voi palata vielä tänä iltana, koska kiinteistössä ei ole sähköjä.

Tulipalon sattuessa iltakuuden aikoihin, kaksi asukasta oli paikalla talossa. Heidät on evakuoitu.

Loivamaa kertoo, että toinen asukkaista pelastautui palosta hyppäämällä toisen kerroksen ikkunasta ulos. Hän on vakavasti loukkaantunut ja hänet on viety sairaalahoitoon.

Loivamaan mukaan pelastuslaitos ei ollut vielä palopaikalla, kun asukas teki päätöksen hypätä ikkunasta.

Päivystävän päällikön mukaan palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Poliisi aloittaa palonsyyntutkinnan aamulla.

Juttua päivitetty 14.8. kello 22:18 pelastuslaitoksen antamilla tuoreilla tiedoilla ja yhdellä korjauksella. Pelastuslaitos kertoi aiemmin palaneen talon olevan entinen koulu. Rakennus onkin entinen kunnanvirasto, ei koulu.

Kartta
Yle Uutisgrafiikka