Lontoossa terrorismista epäilty mies toimi ilmeisesti yksin

Poliisin mukaan tiedossa ei ole laajempaa uhkaa lontoolaisia kohtaan.

Lontoo
Lontoo katu
Reuters

Lontoossa tiistaina kiinniotettua miestä epäillään terrorismista, kertoi poliisi. Useat ihmiset loukkaantuivat, kun auto ajoi päin ihmisiä Lontoon parlamenttitalon edustalla tiistaina aamupäivällä Suomen aikaa.

Kiinniotettu 29-vuotias mies on Britannian kansalainen. Hän ei ole ollut aiemmin turvallisuuspoliisin seurannassa. Miestä epäillään terroriteon valmistelusta.

– Pidämme tekoa terroristitekona, koska tämä näyttää tarkoitukselliselta teolta tekotapansa ja merkityksellisen sijaintinsa puolesta, sanoo Scotland Yardin terrorisminvastaisen yksikön johtaja Neil Basu BBC:n mukaan.

Silminnäkijävideot osoittavat, kuinka hopeanvärinen Ford Fiesta -auto ajoi aluksi väärin risteyksen poikki osuen pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden päälle ja osui sen jälkeen parlamenttitalon ajoesteisiin.

Kaksi ihmistä vietiin loukkaantuneina sairaalaan, mutta he pääsivät myöhemmin tiistaina kotiin. Westminsterin metroasema sekä katuja parlamenttitalon lähellä oli suljettu usean tunnin ajan teon jälkeen. Poliisi otti miehen kiinni heti tapahtumapaikalla.

Ei laajempaa uhkaa Lontoossa

Epäillyn autosta ei löytynyt aseita, eikä ajoneuvossa ollut tekohetkellä muita.

Poliisi teki myöhemmin tiistaina kotietsintöjä Birminghamissa ja Nottinghamissa. Lontoon poliisin mukaan muita epäiltyjä ei ole. Teossa käytetty auto saapui Lontooseen Birminghamista maanantain ja tiistain välisenä yönä, kertoi poliisi.

Poliisin mukaan tiedossa ei ole laajempaa uhkaa lontoolaisia kohtaan. Britannian hallitus ei nostanut tiistaina terrorismiuhkaa korkeammalle tasolle.

Turvallisuusministeri Ben Wallace kertoo, että epäilty on on alun perin toisesta valtiosta kotoisin oleva Britannian kansalainen. Hän on pidätettynä Etelä-Lontoossa sijaitsevalla poliisiasemalla. Epäilty on kieltäytynyt yhteistyöstä poliisin kanssa.

Aiheesta aiemmin:

Lontoon välikohtausta tutkitaan terrorismina – auto törmäsi katuesteeseen parlamentin luona, kuski pidätetty

Lähteet: AP, AFP, Reuters, STT