Oulun hiippakunnan piispaksi valittiin Jukka Keskitalo

Oulun hiippakunnan piispanvaalien tulos selvisi ensimmäisellä äänestyskierroksella.

Piispanvaalit
Jukka Keskitalo
Jukka Keskitalo työskentelee Kirkkohallituksen kansliapäällikkönä.Anneli Lappalainen / Yle

Oulun hiippakunnan uudeksi piispaksi on valittu teologian tohtori Jukka Keskitalo, 56. Hän työskentelee tällä hetkellä Kirkkohallituksen kansliapäällikkönä.

Keskitalo sai piispanvaalien äänestyksessä 597 ääntä eli 59,4 prosenttia äänistä.

Teologian tohtori, Oulun Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen, 50, sai 261 ääntä ja teologian lisensiaatti, Rauduskylän kristillisen opiston rehtori Jukka Hautala, 50, 145 ääntä.

Keskitalo on korostanut aktiivista yhteydenpitoa mediaan.

– Meidän tulee olla läsnä siellä, missä ihmiset ovat tänä päivänä ovat – esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Kirkon sanoma on hyvä, puhetapa vain tulisi päivittää modernimpaan suuntaan, Keskitalo kertoi kesäkuussa Ylelle.

Keskitalon on kirjoittanut muun muassa saattohoidon puolesta ja eutanasian laillistamista vastaan (siirryt toiseen palveluun). (Jukka Keskitalon blogi).

– Sen sijaan tarvitaan lisää saattohoitoon erikoistuneita yksiköitä sekä resursseja perusterveydenhoidon piirissä.

Keskitalo on kirkon nykyisen avioliittokäsityksen kannalla eli ei vihkisi homopareja avioliittoon. Hän kertoo peräänkuuluttavansa yhteisen polun löytymistä.

– Meidän täytyy saattaa yhteen eri tavoin ajattelevia ihmisiä ja ymmärtää, miksi ajattelemme niin kuin ajattelemme, Keskitalo sanoi kesäkuussa Ylelle.

Tulokset vahvistetaan torstaina 16.8. kello 14 alkavassa tuomiokapitulin istunnossa. Uusi piispa aloittaa tehtävässään 1. marraskuuta 2018.