Ministeriö: Metsäkanalintujen metsästysajat pidemmiksi

Metson, teeren ja pyyn metsästysaika jatkuisi suuressa osassa maata marraskuun 10. päivään asti, Etelä- ja Keski-Lapissa metsoja saisi pyytää joulukuulle saakka.

kanalinnut
Metso ja suopursut
Metson pyynti jatkuu esityksen mukaan Etelä- ja Keski-Lapissa joulukuun 10. päivään asti.Raimo Mikkonen

Metsäkanalintujen metsästysaikoja pidennetään tänä syksynä, esittää maa- ja metsätalousministeriö. Metson, teeren ja pyyn metsästysaika jatkuisi suuressa osassa maata marraskuun 10. päivään asti. Etelä- ja Keski-Lapissa metson metsästysaika jatkuisi joulukuun 10. päivään saakka.

Aiemmin metsäkanalintujen metsästysaika loppui jo lokakuun lopussa. Urosteeren ja urosmetson talvimetsästys tammikuussa olisi kiellettyä koko maassa.

Kesän laskentojen perusteella lintukannat ovat vahvistuneet merkittävästi. Metson, teeren ja pyyn määrät ovat nousseet jopa noin 40 prosenttia.

Heinä-elokuussa tehtyjen riistakolmiolaskentojen mukaan metsäkanalintujen pesinnät ovat onnistuneet tänä vuonna pääsääntöisesti hyvin. Kevät oli linnuille suotuisa ja metsästysajat olivat viime vuonna tavallista lyhyemmät. Ministeriö muistuttaa, että kanalintukannat vaihtelevat luonnostaan voimakkaasti ja edellinen vastaava huippuvuosi oli vuonna 2011.

Ministeriö on lähettänyt esityksen lausuntokierrokselle. Lausuntoja voi antaa 23. elokuuta asti.