Poliisi: Sipoon murhasta epäilty oli tyytymätön palkkaansa – Ainoa selvinnyt motiivi on katkeruus entistä työpaikkaa kohtaan

Entisen esimiehensä murhasta epäilty mies ei poliisin mukaan ollut vakituisissa töissä lähtönsä jälkeen.

henkirikokset
Poliisin eristämä alue -nauha omakotitalon aidalla Söderkullassa Sipoossa 3. elokuuta.
Henkirikos tapahtui Sipoon Söderkullassa 23. heinäkuuta.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Sipoon heinäkuisesta murhasta epäilty oli tyytymätön palkkaansa, poliisi kertoo STT:lle.

– Olemme kuulleet, että hän olisi kokenut, että hänelle olisi maksettu jotenkin huonommin kuin muille vastaaville tekijöille. Sitä en tiedä, onko tämä paikkansa pitävä tieto vai onko hän vain itse kuvitellut näin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Murhan motiiviksi ei ole poliisin mukaan selvinnyt muuta kuin katkeruus entistä työpaikkaa kohtaan.

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen salkunhoitajana toimineen miehen epäillään murhanneen entisen esimiehensä Sipoon Söderkullassa.

Epäilty irtisanoutui alkuvuodesta 2016, eikä poliisiin tietoon ole tullut, että epäilty ja uhri olisivat olleet sittemmin yhteyksissä.

Minkkisen mukaan mies ei ole ollut ainakaan vakituisissa päivätöissä Ilmariselta lähtönsä jälkeen.

– Hän on meidän käsityksen mukaan tehnyt ilmeisesti jotain pienempiä juttuja, Minkkinen sanoo.

Henkirikos tapahtui Sipoon Söderkullassa 23. heinäkuuta, ja poliisi sai ilmoituksen asunnosta löytyneestä kuolleesta miehestä seuraavana päivänä. Rikos tapahtui omakotitalossa, jossa uhri asui.

Kasarmikadun asunnon ovi.
Epäilty ampui asuntonsa oven läpi kohti poliiseja, kun häntä yritettiin ottaa kiinni.Irene Stachon / Lehtikuva

Hieman yli viikkoa myöhemmin, 2. elokuuta poliisi yritti ottaa epäillyn kiinni tämän asunnosta Helsingin Kasarmikadulla. Epäilty ampui kolme laukausta kohti poliiseja oven läpi, ja tilanne päättyi siihen, kun epäilty teki itsemurhan. Tätä tapausta poliisi tutkii murhan yrityksenä.

Lue lisää:

Sipoon henkirikoksen epäilty kävi tiedustelemassa uhrin kotona ja viipyi siellä teon aikaan alle puoli tuntia – Lue, mitä tiedämme poikkeuksellisesta surmatyöstä