Pelastakaa Lapset ry:lle toimipiste Seinäjoelle

Järjestö rekrytoi toimipisteeseen parhaillaan henkilökuntaa. Ensimmäiseksi haetaan sosiaalityöntekijää adoptiotyöhön ja lastensuojelun perhehoitoon.

Pelastakaa Lapset ry
Pelastakaa Lapset ry:n vapaaehtoistyöntekijä istuu lapsen kanssa lattialla.
Eveliina Viitanen / Pelastakaa Lapset

Pelastakaa Lapset -järjestö on perustamassa Etelä-Pohjanmaalle omaa toimipistettä. Sille haetaan toimitiloja Seinäjoelta.

Henkilökuntaa rekrytoidaan palvelujen kysynnän mukaan. Alkuvaiheessa järjestö hakee adoptiotyöhön ja perhehoitoon keskittyvää sosiaalityöntekijää ja loppuvuonna etsitään työntekijää tukiperhetyöhön ja lasten yhteisölliseen ryhmätoimintaan.

Pelastakaa Lapset ry:llä on viisi aluetoimistoa ja tähän mennessä vain Etelä-Suomen aluetoimistolla on erillinen Turun toimipiste. Uusi Seinäjoen toimipiste kuuluu Keski-Suomen aluetoimiston alaisuuteen.

Pohjalaiskunnat samaan aluetoimistoon

Painetta uuden toimipisteen perustamiselle Seinäjoelle tuo osaltaan se, että rannikkoseudun ruotsinkieliset kunnat Kristiinankaupungista Kokkolaan siirtyvät vuodenvaihteessa Länsi-Suomen aluetoimistosta Keski-Suomen aluetoimiston alaisuuteen.

Kunnat ostavat Pelastakaa Lapset ry:ltä muun muassa adoptiotyöhön liittyviä palveluja.

– Kunnat tekevät luonnollisesti itsekin adoptiotyötä, mutta Pelastakaa Lapset ry on Suomessa ainut yksityinen toimija, jolla on Valviran lupa tehdä adoptiotyötä, selvittää Keski-Suomen aluejohtaja Anu Huovinen.

Pelastakaa lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Järjestö työllistää Suomessa lähes 300 henkilöä. He työskentelevät keskustoimiston ja aluetoimistojen lisäksi lastenkodeissa ja perhekuntoutusyksiköissä.