Itävallan ulkoministeri menee naimisiin – Putin kutsuvieraiden joukossa

Häät pidetään tulevana viikonloppuna Kaakkois-Itävallassa Steiermarkissa.

Vladimir Putin
Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Itävallan ulkoministeri Karin Kneissl tapasivat Wienissä kesäkuussa 2018.
Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Itävallan ulkoministeri Karin Kneissl tapasivat Wienissä kesäkuussa 2018.Christian Bruna/EPA

Venäjän presidentti Vladimir Putin matkustaa Itävallan ulkoministerin Karin Kneisslin häihin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kneissl on valtapuolue FPÖ:n nimittämä ministeri. Hän menee naimisiin yrittäjä Wolfgang Meilingerin kanssa. Häät oli tarkoitus pitää Gamlitz-linnassa keskellä viiniviljelyaluetta.

Kurier.at (siirryt toiseen palveluun)-lehden tietojen mukaan hääpaikka olisi kuitenkin siirretty linnasta jonnekin muualle Steiermark-alueella.

Anonyymit lähteet ovat kertoneet itävaltalaiselle Kronen Zeitung (siirryt toiseen palveluun) -lehdelle, että häistä on käyty "yksityiskohtaisia turvallisuuskeskuteluja" Itävallan poliisin Cobra-erikoisyksikön kanssa.

Myös Itävallan uutistoimisto APA vahvistaa tiedon Putinin suunnitellusta vierailusta tilaisuudessa.

Putinin avustaja Juri Ushakov kertoi venäläisviestimille (siirryt toiseen palveluun) Putinin saaneen kutsun häihin vieraillessaan Wienissä kesäkuun alussa. Kneissl oli mediatietojen mukaan ojentanut Putinille hääkutsun yksityishenkilönä.

The Washington Post (siirryt toiseen palveluun) -lehti kertoo, että ulkoministeri Kneissl vieraili huhtikuussa Moskovassa. Toisin kuin monet muut EU-maat, Itävalta ei karkottanut venäläisdiplomaatteja Skripal-myrkytystapauksen takia.

Kneissl ja Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz ilmoittivat keväällä useaan otteeseen haluavansa sovitella Venäjän ja lännen välille puhjennutta kriisiä.

Putin halusi, että myös huipputapaaminen Trumpin kanssa olisi pidetty Itävallan pääkaupungissa Wienissä. Tapaaminen pidettiin lopulta Helsingissä.

Putin vierailee aiemmin lauantaina Saksassa, jossa hän keskustelee liittokansleri Angela Merkelin kanssa muun muassa Ukrainasta ja Syyriasta.

Lähteet: Reuters