1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuopion kaupunginteatteri juhlii Juicea uudella musiikkinäytelmällä

Näytelmän kantaesitys nähdään alkuvuodesta 2020, jolloin laulaja-lauluntekijä Juice Leskinen olisi täyttänyt 70 vuotta.

Juice Leskinen
Juicen 40-vuotiskonsertti vuonna 1990.
Sakari Kuosmanen, Pate Mustajärvi ja Juice Leskinen Juicen 40-vuotisjuhlakeikalla vuonna 1990.Mika Kanerva / Yle

Kuopion kaupunginteatterissa esitetään kahden vuoden kuluttua Juice Leskisen laajaa tuotantoa kunnioittava musiikkinäytelmä. Näytelmän kantaesitys on Minna-näyttämöllä alkuvuodesta 2020, jolloin Leskinen olisi täyttänyt 70 vuotta.

Näytelmä kulkee tällä hetkellä työnimellä Kaksoiselämää ja sen on kirjoittanut neljä vuosikymmentä musiikkilehti Soundia päätoimittanut kirjailija Timo Kanerva. Tarinaa kuljettajat eteenpäin tasatahtia Juicen laulut ja draamallinen kerronta.

– Näytelmä on varta vasten Kuopion kaupunginteatterille kirjoitettu draamakomedia, joka kunnioittaa Juice Leskisen merkitystä kansakunnan tuntojen näkijänä, kokijana ja tulkkina, Kanerva kertoo Kuopion kaupunginteatterin tiedotteessa.

Hänen mukaansa työn alla oleva Juice-tribuutti ei ole perinteinen rock-musikaali.

– Se ei kerro yhden lauluntekijän elämäntarinaa. Siinä ei siis tule olemaan roolihahmoa nimeltä Juice Leskinen, ei Love Recordsia eikä yhtään historian tuntemaa bändiä tai muusikkoa. Tapahtumapaikka ei ole Tampere eikä Juankoski, vaan tarkemmin määrittelemätön pirkanmaalainen paikkakunta 1990-luvun alkuvuosina, Kanerva kuvaa.

Juice-faniksi tiedotteessa tunnustautuva Kuopion kaupunginteatterin johtaja Pekka Laasonen on tulevasta tuotannosta innoissaan. Hän kertoo pohtineensa ohjaaja Olli-Matti Oinosen kanssa usein sitä, että Juice Leskisen tuotanto pitäisi saada tavalla tai toisella teatterin lavalle.

– Ja kun Timo – edesmenneen Leskisen hyvä ystävä – otti kopin tästä näytelmäideasta, niin tähän oli helppo tarttua. Erityisesti kun olimme kaikki sitä mieltä, että pääosaan tulee Leskisen huikea tuotanto, ei roolihenkilö nimeltä Juhani Leskinen, Laasonen toteaa.

Lue seuraavaksi