Lasten kerhojen kysyntä vähentynyt – Jyväskylän kaupunki on lakkauttanut tusinan verran kerhoryhmiä

Tällä hetkellä Jyväksylässä toimii varhaiskasvatuksessa 45 kerhoryhmää.

Lyhyet
Iltapäivätoiminnassa lapsi voi esimerkiksi piirtää.
Kimmo Hiltunen / Yle

Lasten kerhojen kysyntä on pienentynyt Jyväskylässä. Syynä on se, että yhä useampi perhe vie lapsensa päivähoitoon ja lasten hoitaminen kotona on vähentynyt. Vuoden aikana kaupunki on lakkauttanut tusinan verran kerhoryhmiä.

Työntekijöitä ja tiloja on siirretty kerhotoiminnasta päivähoidon käyttöön. Lasten määrä kerhoryhmissä on laskenut lähes viidenneksen viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Samaan aikaan lapsimäärä päiväkodeissa on kasvanut noin kymmenen prosenttia.

Kerhoja on ohjattu yhä enemmän perhe-puistoihin ja niistä on tehty liikunnallisempia.

– Meillä on vielä jäänyt muutamiin päiväkoteihin kerhoryhmiä alueille, missä ei ole perhepuistoja. Sen lisäksi on lisätty liikunta ja luontokerhoja, jotka on jo saavuttanu suosiota, kertoo palvelujohtaja Tarja Alhqvist Jyväskylän Varhaispalveluista.

Varhaiskasvatuksen kerhoryhmiä on lopetettu muun muassa Säynätsalossa, Mannilassa, Kuokkalassa ja Kortepohjassa. Kaupunki on keskittänyt kerhotoimintaa muun muassa Mäki-Matin perhepuistoon ja Keljonkankaan päiväkotiin. Tällä hetkellä Jyväksylässä toimii varhaiskasvatuksessa 45 kerhoryhmää.