Stockmann hinasi voittoaan ylöspäin – Lindex vaihteeksi iskussa

Yhtiön mukaan Lindexin nousun taustalla on uudistetut kevät- ja kesämallistot.

Stockmann satsasi huhti-kesäkuussa ravintoloihin ja kahviloihin tavarataloissaan. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Tavarataloyhtiö Stockmann nosti huhti-kesäkuussa oikaistun liikevoittonsa 24 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 15 miljoonasta eurosta. Liikevaihto supistui kuitenkin 279 miljoonaan euroon 281 miljoonasta eurosta.

Yhtiön mukaan tulosta paransi vaateketju Lindex, jonka oikaistu liiketulos kohosi 8 miljoonaan euroon. Tulosparannuksesta suuri osa tuli näin olen Lindexistä.

Lindex oli viime vuonna Stockmannille murheenkryyni, kun ketjun liikevaihto ja -tulos pienenivät.

– Lindex kasvoi vahvasti uudistettujen kevät- ja kesämallistojen ansiosta, mikä lisäsi myyntiä kaikilla markkinoilla ja kaikissa kanavissa. Rankat mutta tarpeelliset kustannussäästöt alkavat myös tuottaa hedelmää, kertoo Stockmannin toimitusjohtaja Lauri Veijalainen tulostiedotteessa.

Kustannussäästöt tarkoittavat muun muassa sitä, että Lindex sulkee tappiollisia myymälöitään.

Satsauksia kahviloihin ja ravintoloihin

Yhtiö kertoo, että huhtikuun Hullut Päivät -kampanja oli menestys, mutta Stockmann Retailin myynti hidastui toisen vuosineljänneksen lopulla. Stockmann Retaililtä ei kuitenkaan odoteta koko vuodelta positiivista liiketulosta.

– Tavoitteenamme on kompensoida liikevaihdon lasku parantuneella myyntikatteella ja kustannussäästöillä vuoden 2018 aikana kiriäksemme Retailin tulosparannuksen aikataulua, Veijalainen sanoo.

Stockmann satsasi huhti-kesäkuussa ravintoloihin ja kahviloihin tavarataloissaan. Yhtiön mukaan ravintolat ja kahvilat ovat vastaus asiakkaiden toiveisiin.

Kiinteistöyksikkö Real Estaten kehitys jatkui Veijalaisen mukaan vakaana. Yhtiö sai päätökseen Helsingin Kirjatalon myynnin. Selvitykset Pietarin Nevsky Centren mahdollisesta myynnistä jatkuvat edelleen.

Vuoden 2018 liikevaihdon odotetaan olevan edellisvuoden tasolla, kun taas oikaistun liikevoiton odotetaan parantuvan.