Imatran villikoira- ja karhuhavainto eivät aiheuta vielä toimenpiteitä

Kaakkois-Suomen poliisi rauhoittelee Imatralla rajan pinnassa asuvia ihmisiä, sillä mahdollisten villikoirien ja karhun liikkeitä seurataan huolellisesti.

Imatra
Karhu
Imatralta raportoitiin hätäkeskukseen keskiviikkona sekä villikoiralauma- että karhuhavainto.Pentti Myllys

Imatralla poliisi on valmiina ottamaan vastaan lisää havaintoja rajan pinnassa liikkuneesta villikoiralaumasta sekä karhusta.

Karhusta tehtiin hätäkeskukseen ilmoitus eilisiltana sen jälkeen, kun alueella oli raportoitu myös seitsemän koiran kokoinen villikoiralauma.

Poliisi on ollut yhteydessä Imatran alueen riistamiehiin, jotka pitävät tilannetta silmällä. Poliisi ryhtyy toimenpiteisiin vasta, jos karhun liikehdintä alueella vilkastuu.

Poliisi rauhoittelee tilannetta ja pyytää ihmisiä tarkkailemaan tilannetta levollisesti. Tarvittaessa havainnot sekä karhusta että villikoirista voi soittaa hätäkeskukseen tai Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen vihjepuhelimen numeroon 050-447 9574.

Villikoirat havaittiin keskiviikkoiltana Imatralla lähellä rajaa, Jaakkimankadun ja Hiitolankadun välissä. Koirien arveltiin tulleen Venäjän puolelta. Poliisi varoittaa lähestymästä koiria.