Ajokorttien ajokokeisiin jonotetaan Jyväskylässä

Heinäkuussa voimaan astunut ajokorttikoulutuksen uudistus pidensi henkilöauton ajokokeen kestoa, mikä aiheutti ruuhkaa katsastusasemilla. Syksyn aikana ruuhkien odotetaan helpottavan.

Lyhyet
Ajokoe
YLE

Jyväskylässä jonotustilanne ajokorttien ajokokeisiin on helpottumassa kesän jälkeen. Heinäkuussa voimaan astunut ajokorttikoulutuksen uudistus pidensi henkilöauton ajokokeen kestoa, mikä aiheutti ruuhkaa katsastusasemilla.

Tilanteen helpottamiseksi katsastusasema Ajovarma on palkannut lisää työntekijöitä eri puolilla maata. Kaikkiaan yhtiö palkkaa 35 uutta tutkinnon vastaanottajaa, joista kaksi Jyväskylään. Osa rekrytoinneista on vielä kesken.

– Henkilöauton ajokoe piteni 45 minuutista yhteen tuntiin elikkä työmäärä lisäänty. Niilä paikkakunnilla, missä ei rekrytointeja ole saatu vielä tehtyä, niin siellä on ollu valitettavasti normaalia pidemmät jonot käsittelykokeisiin, kertoo Ajovarman toimitusjohtaja Hannu Pellikka.

Tällä hetkellä henkilöauton ja moottoripyörän ajo- ja käsittelykokeisiin joutuu Jyväskylässä odottamaan parisen viikkoa.