1. yle.fi
  2. Uutiset

Laivakankaan raviradalle myönnettiin ensi kesäksi lauantain Toto76-ravit

Ensi vuonna Tornion Laivakankaan raviradan suurin tapahtuma järjestetään lauantaina heinäkuun puolen välin tienoilla. Kalle Kantolan mukaan kyseessä on suurravit.

raviurheilu
Laivakankaan raviradan puuhamiehet Markus Keskimaunu (vas.) ja Kalle Kantola.
Laivakankaan raviradan puuhamiehet Markus Keskimaunu (vas.) ja Kalle Kantola odottavat innolla niin tulevan sunnuntain kuin ensi kesänkin ravitapahtumia.Risto Koskinen / Yle

Kyseessä on Tornion Laivakankaan raviradan vuoden suurin ravitapahtuma.

– Olemme saaneet päätöksen Hippokselta, että lauantaina 13.7.2019 Torniossa ajetaan sellaiset ravit, joita ei ole ennen ajettu. Kansainväliset ravit, isoilla palkinnoilla, huippuhevoset ja ihmisiä ehkä noin 5000. Puhutaan suurraveista, kertoo raviradan puuhamies Kalle Kantola.

– Suunnittelutyö on jo käynnissä ensi vuodelle ja ensimmäiset palaverit on jo pidetty molemmin puolin Suomen ja Ruotsin rajaa, sanoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva Markus Keskimaunu.

Kantola ja Keskimaunu ovat tyytyväisiä, että raviväen kova talkootyö on huomioitu.

– Kyllähän tämä on sellainen kädenojennus Tornioon päin Helsingin isolta kirkolta. On nähty, että väki painaa töitä ja todella töitä on tehty läpi vuoden. Paljon töitä, mutta paljon ihmisiä on myös tekemässä tätä hommaa, Kantola kiittelee.

– Ja kyllä se antaa uskoa järjestäjillekin, että jotenkin se kova työ tulisi palkita, jatkaa Keskimaunu.

Tulevana viikonloppuna Laivakankaan Raviradalla järjestetään sunnuntain Toto76-ravit, johon on ilmoittautunut noin 150 hevosta. Suomalaisten osallistujien lisäksi mukana on muun muassa 25-30 ruotsalaista ravihevosta ohjastajineen. Yleisöä paikalle odotetaan ainakin 2000-3000.

Lue seuraavaksi