1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pankkitoiminta

Pohjolan Osuuspankki rakentaa uuden pääkonttorin Rovaniemelle

Rovaniemen ydinkeskustassa oleva nykyinen pääkonttori puretaan ja tilalle rakennetaan kuusikerroksinen konttorirakennus.

pankkitoiminta
Rovaniemelle rakennettavan Pohjolan Osuuspankin uuden pääkonttorin havainnekuva.
Rovaniemelle rakennettavan Pohjolan Osuuspankin uuden pääkonttorin havainnekuva.POP / Arkkitehtitoimisto Mikko Heikkilä

Pohjolan Osuuspankki rakentaa uuden pääkonttorin entisen paikalle Rovaniemen keskustaan. Uudesta pääkonttorista tulee kuusikerroksinen ja tilaa uuteen rakennukseen tulee noin 3000 m2.

– Tämä nykyinen rakennus on 1967 tehty ja me teetimme tähän peruskorjausselvityksen. Aika pian selvisi, että täma rakennus on niin pahasti korjausvelkainen ja eri käyttötarkoituksiin rakennettu että on järkevämpää rakentaa uusi, perustelee Pohjolan Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio.

Uusiin tiloihin sijoittuvat Osuuspankin kaikki nykyiset Rovaniemen toiminnot. Lisäksi rakennukseen tulevat vuokralaisiksi ravintola sekä Visit Rovaniemi eli Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy.

Matkailuneuvonta ja uusi ravintola kävelykadun varteen

Cafe&Bar 21 sekä Yuca ravintoloita pitävät rovaniemeläiset yrittäjät Elisa Honkavuori ja Juha Eskelinen perustavat kolmannen ravintolan nykyisten lisäksi uuden Osuuspankin katutasoon.

– Meillä tulee noin sata asiakaspaikkaa sisälle ja kesäaikaan noin 50 paikkainen terassi ulos. Kesällä varsinkin pystytäään palvelemaan isoakin asiakasmäärää kerrallaan. Siellä tarjoillaan lounasta ja illallista sekä lisäksi sinne tulee baari. Eli pitkät aukioloajat ja palvelllaan mahdollisimman laajasti eri asiakkaita, kertoo yrittäjä Juha Eskelinen.

Samalle sivulle sijoittuvat myös Visit Rovaniemen asiakaspalvelutilat ja toimisto. Sisäänkäynti on ravintolalle ja Visit Rovaniemelle yhteinen.

– Se on se pääasia, että matkailija löytää tarvitsemansa tiedon ja inspiroituu matkakohteesta, tekee näin retkiostoksia enemmän ja viipyy alueella pitempään. Pystytään palvelemaan asiakkaat ja työstämään markkinointimateriaalit kuntoon hyvissä tiloissa, perustelee Rovaniemen matkailu ja markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen muuton syitä.

Henkilöasiakkaiden pankkipalvelut Kalotinlinnaan

Pohjolan Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posion mukaan toiminnot siirtyvät rakentamisen ajaksi suojeltuun matalaan osaan Valtakadunpuoleiseen päähän sekä henkilöasiakkaiden palvelut naapuriin Kalotinlinnan tiloihin.

– Henkilöasiakkaiden palveluiden osalta siirtyminen tapahtuu vaiheittain lokakuun kahden ensimmäisen viikon aikana Kalotinlinnan toiseen kerrokseen. Yrityspuolen pankkitoiminnot, lainopillinen puoli sekä Private toimivat suojellussa vanhassa osassa Valtakadun puoleisessa päässä isännöinnin ja OPK:n lisäksi, luettelee toimitusjohtaja Keijo Posio tulevia muutoksia toiminnassa..

Rakennuksen purkutyöt aloitetaan loppuvuoden aikana ja rakentaminen alkaa ensi keväänä. Uusi POP:n pääkonttori valmistuu 2020 elokuussa.

Lue seuraavaksi