Kylpylä muuttui päiväksi Bollywoodiksi – kokousvieraat toivat Saimaalle omat kokit Intiasta ja tanssijat Lontoosta

Yli 200 intialaista kokousvierasta täyttävät Holiday Clubin kylpylän Lappeenrannassa. Päivällä he tutustuivat Saimaaseen risteilyllä.

Intialaisturisteja lähdössä Saimaan saaristoristeilylle M/S Camillalle Kuva: Jari Tanskanen / Yle

Intialaisen Mahindra Groupin autojen varaosien jälleenmyyjät ovat viikolla keskustelleet intialaisen autoteollisuuden tulevaisuudesta ja varaosien myynnistä Saimaan rannalla.

Neljä päivää kestävä vuosittainen konferenssi järjestetään ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa.

– Olemme aivan haltioissamme, täällä on puhdasta ilmaa ja vettä. Toimme tänne yli 200 jälleenmyyjää, ja tällä seminaarilla on merkittävä vaikutus vuotuiseen myyntiin, myöntää Mahindra & Mahindan johtoryhmän jäsen Hermant Sikka.

Intialaisia matkailijoita lähdössä Saimaan risteilylle Kuva: Jari Tanskanen / Yle

Mahindra Group on monialayritys, joka valmistaa muun muassa traktoreita, autoja ja autojen osia. Konsernin liikevaihto on lähes 17 miljardia dollaria.

Kokouspaikaksi Hermant Sikka valitsi Lappeenrannan, koska ihastui alueeseen konsernin johtoryhmän vieraillessa Lappeenrannassa talvella.

Samaan konserniin kuuluva Mahindra Holidays & Resorts osti pari vuotta sitten enemmistöosuuden Holiday Club Resortista. Tänä vuonna matkanjärjestäjä tuo Saimaalle kolme intialaisryhmää.

– Odotamme merkittävää lisäystä intialaisturistien määrässä ensi vuonna, sanoo Holiday Club Saimaan hotellinjohtaja Anne Puhakainen.

Kylpylälle konferenssin järjestäminen on teettänyt runsaasti ylimääräistä työtä. Hotelli on päivittäin sisustettu erilaisilla Intia-teemoilla, ja ryhmälle tarjottavat ateriat valmistaa viisi Intiasta Suomeen lennätettyä kokkia.

Keittiömestari Kayzad Sadri valmisti ruokaa intialaisturisteille. Kuva: Jari Tanskanen / Yle

– On vaikea löytää paikallista kokkia, joka osaa valmistaa puhtaita ja aitoja intialaisia makuja sisältävää ruokaa, perustelee Mumbaista Lappeenrantaan tullut keittiömestari Kayzad Sadri.

Intialaiseen ruokaan kuuluvat olennaisesti mausteet, joilla tuodaan eri makuja esille.

– Olemme haalineet Etelä-Suomesta esimerkiksi kaiken liikenevän korianterin meidän keittiöömme, kuvaa hotellinjohtaja Anne Puhakainen intialaisryhmän tuomaa haastetta.

Intialaisia kokkeja valmistamassa kokousvieraille ateriaa. Kuva: Jari Tanskanen / Yle

– Tällaisia Premium-tason konferensseja järjestetään Saimaalla harvoin, mutta meillä on ollut tavattoman hauskaa koko viikon, jatkaa Puhakainen.

Tanssijat lennätettiin Lontoosta

Konferenssin huipentumana kylpylän areenalla tarjoiltu gaala-illallinen päättyi näyttävään Bollywood-esitykseen.

– Illallisella oli myös suomalaisia Bollywood-tanssijoita, mutta lennätimme pääosan tanssijoista Lontoosta, jatkaa Hermant Sikka.

Kokousmatkailu tuo kaivattua lisätuloa hotelleille

Lappeenrannan konferenssin kustannusarviota järjestävät eivät halua arvioida, mutta pelkästään lähes kahden ja puolen sadan osallistujan, tanssiryhmän ja kokkien lennättäminen Saimaalle maksaa yli 200 000 euroa.

Kokousvieraita ruokatauolla Holiday Club Saimaalla. Kuva: Jari Tanskanen / Yle

Hotelleille konferenssit ja kokoukset ovat toivottuja tapahtumia, sillä kokousvieras kuluttaa tavallista turistia huomattavasti enemmän rahaa.

– Hotelli on saanut kohtuullisen korvauksen tekemästään työstä, myöntää hotellinjohtaja Anne Puhakainen.

Kokousmatkojen määrä on lisääntynyt tänä vuonna selvästi Saimaan alueella. Puhakaisen mukaan aiemmin päivän kestäneet kokoukset venyvät nyt helpommin kaksipäiväisiksi.