Hyppää sisältöön

Euroopan unionilta ei ole tulossa kriisitukea maataloudelle – hallitus sorvaa tukea budjettiin, keskusjärjestöt kannattavat

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan oppositiopuolueista tukea kannattavat SDP ja vasemmistoliitto, vihreät suhtautuu kriittisesti.

Kuivuudesta kärsinyttä keltaista ohrapeltoa ja ruispeltoa Rauhamäen tilalla Hollolassa 7. elokuuta. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton MTK:n mukaan kuivuudesta kärsivä maatalous ei ole saamassa tukea Euroopan unionilta, uutisoi Lännen Media.

Suomi lähetti EU-komissiolle yhdessä Ruotsin, Tanskan ja Baltian maiden kanssa kirjeen, jossa pyydettiin kriisiapua.

MTK:n puheenjohtajan Juha Marttilan mukaan vastaus saatiin maatalouskomissaari Phil Hoganilta. Saadun kirjeen sisällön voi Marttilan mukaan tiivistää siihen, ettei tukea tule. Kuivuusongelma on niin laaja, ettei EU:lla ole rahaa ongelman hoitamiseen, Marttila sanoo.

Palkansaajakeskusjärjestöt kannattavat valtion tukea

Suomen hallitus on kuitenkin sorvaamassa kuivuudesta kärsineelle maataloudelle tukitoimia. Niistä on määrä päättää hallituksen budjettiriihessä ensi viikolla.

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava kannattavat kriisipakettia maataloudelle, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan oppositiopuolueista ainakin SDP ja vasemmistoliitto kannattavat maatalouden kriisipakettia. Sen sijaan vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto suhtautuu tukeen kriittisesti. Aalto sanoo lehdelle, että huonoja satovuosia tai muita menetyksiä ei ole kestävää paikkailla toistuvasti valtion budjetista.

Juttua päivitetty 20.8. klo 6.37: Lisätty Maaseudun Tulevaisuuden tiedot hallituksen tukitoimista. Otsikko ja alaotsikko päivitetty.