Saimaan sisävesiristeilyt saivat hyödyn lämpimästä kesästä – "Meillä käy samaa väkeä uudestaan"

Vaikka suurin osa Saimaan sisävesiristeilyjen yrittäjistä on tyytyväisiä kesään, kaupungilta toivottaisiin tukea markkinointiin.

Saimaa
Matkustajalaiva Saimaan kanavalla.
Sisävesiristeilijät toivoisivat turistien viipyvän kaupungissa niin pitkään, että aikaa olisi myös risteilylle.Pasi Tapanainen/ Yle

Saimaan sisävesiristeilijöiden kesä on onnistunut viime vuotta paremmin.

Lappeenrantalaiset risteily-yrittäjät kertovat, että kesä on ollut ainakin viidenneksen, joillakin jopa puolet viime vuotta parempi.

Kauniin kesän lisäksi sisävesiyrittäjät kehuvat puskaradiota. Esimerkiksi yrittäjä Pekka Torri kertoo, että sana onnistuneista risteilyistä leviää.

– Meillä käy samaa väkeä uudestaan. Ollaan saatu positiivista palautetta ja sitä kautta se on lähtenyt toimimaan, Torri kertoo.

Lisää markkinointia

Osa tilausristeilyjä Saimaalla tekevistä yrittäjistä toivoisi Lappeenrannan kaupungilta lisää markkinointia nimenomaan ulkomaisille turisteille, jotta he viipyisivät kaupungissa pidempään kuin puolen päivän verran. Yrittäjä Seppo Salpakari toivoisi erityisesti venäläisten ostosmatkailijoiden jäävän kaupunkiin pidemmäksi kuin ostosten teon ajaksi.

– Jotakin pitäisi tehdä. Meidän rahat ei riitä markkinoimaan tämmöistä asiaa maailmalle. Isompaa rahaa tarvittaisiin markkinointiin, Salpakari toteaa.

Sisävesiristeilijöitä heikommin onnistuivat tänä kesänä Lappeenrannan ja Viipurin väliset risteilyt, jotka vetivät viime vuotta vähemmän matkustajia.