Syyttäjä ei valita Jari Sillanpään huumetuomiosta – käräjäoikeuden antama 10 kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus jää voimaan

Kihlakunnansyyttäjä Nina Keskinen pohtii kuitenkin huumejutun päätuomitun osalta käräjäoikeuden antaman tuomion viemistä hovioikeuteen.

Jari Sillanpää
Jari Sillanpää
Henrietta Hassinen / Yle

Iskelmälaulaja Jari Sillanpää tuomittiin viime perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen kahdesta huumerikoksesta.

Syyttäjä oli vaatinut Sillanpäälle enintään puolentoista vuoden ehdollista vankeusrangaistusta. Sillanpään huumejuttu ei jatku hovioikeudessa.

– En aio valittaa Jari Sillanpään tuomiosta hovioikeuteen, kihlakunnansyyttäjä Nina Keskinen sanoi Ylelle maanantaina.

Huumejutun päätuomitun osalta juttu saattaa jatkua hovioikeudessa

Vaikka Sillanpään osalta huumejuttu ei jatku hovioikeudessa, niin kihlakunnanyyttäjä Nina Keskinen harkitsee hovioikeuteen valittamista huumetuomion siitä osasta, jossa linjataan törkeän ja perusmuotoisen huumerikoksen rajaa metamfetamiinin eli kristallihuumeen osalta.

Helsingin käräjäoikeus katsoi perjantaina antamassa ratkaisussaan, että 50 grammaa kristallia on törkeä huumerikos. Syyttäjä lähtee siitä, että 30 grammaa kristallia olisi törkeä huumerikos.

Jos syyttäjä vie huumejutun tältä osin hovioikeuteen, niin hovioikeus ottaa kantaa huumejutun päätuomitun eli tässä jutussa huumediilerinä toimineen henkilön ja erään toisen tuomitun rangaistukseen.

– Vaikka valittaisinkin tästä asiasta hovioikeuteen, niin Jari Sillanpään tuomioon ei hovioikeuskäsittelyllä olisi mitään vaikutusta, Keskinen sanoo.

Käräjäoikeus tuomitsi Sillanpään metamfetamiinin eli kristallihuumeen hallussapidosta ja levityksestä. Sillanpää oli hankkinut Suomesta ja Thaimaasta yhteensä 118 grammaa metamfetamiinia.

Hänen katsottiin myös tuoneen matkalaukussaan Thaimaasta Suomeen 0,5 grammaa kristallia. Sillanpää oli oman kertomansa ja oikeuden päätöksen mukaan käyttänyt itse huumeita. Hän myös oli antanut niitä maksutta kavereilleen.

Lue myös:

Analyysi: Jari Sillanpää rentoutui pitkien keikkaputkien jälkeen huumeiden avulla – Miksi Sillanpään vapaa-aika on uutinen?

Liikuttunut Jari Sillanpää vakuutti olleensa kuivilla neljä kuukautta: "Siitä asti, kun tämä on alkanut, niin onhan se ollut ylä- ja alamäkeä"

Yle seurasi hetki hetkeltä: Syyttäjä vaatii Jari Sillanpäälle jopa 1,5 vuoden ehdollista tuomiota huumausainerikoksista – Puolustuksen mukaan omasta käytöstä pitäisi selvitä sakoilla

Jari Sillanpää saa syytteen huumerikoksista

Jari Sillanpää myöntää MTV:n haastattelussa käyttäneensä huumeita Thaimaassa: Olen narkomaani ja koen, että kukaan ei voi minua hoitaa

Laulaja Jari Sillanpäälle lähes 24 000 euroa sakkoa rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta