Korkeavuorenkadun kultasepänliikkeen ryöstöstä uusia tietoja – toisen epäillyn repusta löytyi ladattu ase, liikkeen työntekijää uhattiin pippurisumutteella

Epäillyt saapuivat paikalle moottoripyörällä, jossa oli varastetut kilvet. Toinen pääsi liikkeeseen soitettuaan ovikelloa, toinen seurasi perässä.

ryöstö
Kultasepänliike ryöstö
Antti Lähteenmäki / Yle

Helsingin Korkeavuorenkadulla elokuun alussa tapahtuneesta kultasepänliikkeen ryöstöstä epäillään kahta noin 50-vuotiasta miestä.

Toisella miehistä on aiempaa rikoshistoriaa, ja hän on poliisille varsin tuttu, kertoo tutkinnanjohtaja Jukka Larkio Helsingin poliisista.

Ryöstö tapahtui elokuun 7. päivänä Helsingin Ullanlinnan kaupunginosassa, kun kaksi moottoripyöräkypärään sonnustautunutta miestä tunkeutui liikkeeseen ja sai väkivallalla uhkaamalla koruliikkeen omaisuutta mukaansa.

Rikoskomisario Larkion mukaan epäillyt tulivat paikalle moottoripyörällä. Ajoneuvo oli toisen omistuksissa, mutta siihen oli laitettu varastetut rekisterikilvet.

– Toinen tekijöistä soitti ovikelloa ja meni sisään edeltä, toinen pääsi perässä sisään liikkeeseen, Larkio sanoo.

Poliisi sai ilmoituksen tapauksesta sivulliselta henkilöltä.

Tekijät saatiin hetken kuluttua kiinni tapahtumapaikan lähistöltä. Anastetun omaisuuden arvo oli huomattava, mutta poliisi sai ryöstösaaliin takaisin kiinniottotilanteessa.

Kiinniottotilanteessa toisen epäillyn repusta löytyi ladattu ase. Asetta ei kuitenkaan käytetty ryöstössä, vaan liikkeen työntekijää uhattiin pippurikaasusumuttimella.

Larkion mukaan epäiltyjen oli tarkoitus myydä saalis.

– Tarkoituksena oli myydä saalis raakakullan hintana eteenpäin.

Tapausta käsitellään seuraavaksi käräjäoikeudessa. Syyte pitää nostaa syyskuun 18. päivään mennessä.