Rovaniemen Valionrannan rakentaminen sinetöidään syyskuussa – kaupungin toimien laillisuutta ei ole vielä varmistettu

Kilpailu- ja kuluttajavirasto ei ole vielä päättänyt, onko Lapland Hotelsille luvattu asuntorakentaminen hankintalain mukaista.

Valionrannan hotellista ja kongressikeskuksesta on tulossa suuri kokonaisuus. Kilpailuviranomaiset pohtivat nyt, toimiko Rovaniemi oikein kumppanuussuunnitelmia muokatessaan. Kuva: Arkkitehtitoimisto Aihio Arkkitehdit

Valionrannan hotellin ja kongressikeskuksen rakentajaksi on varmistumassa Lapland Hotels.

Rovaniemen kaupunginjohtajan Esko Lotvosen mukaan kumppanuussopimus Lapland Hotelsin kanssa pyritään saamaan valmiiksi syyskuun alkupuolella.

Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Ari Vuorentausta vahvistaa asian.

– Kyllä minä uskon, että me saamme sen maaliin tässä lähiakoina. Kesälomat ja muut ovat sitä viivästyttäneet, Vuorentausta sanoo.

Rovaniemen kaupungin virkamiehillä sopimusluonnos on kädessä tällä viikolla. Myös kaupunginhallituksen on käsiteltävä asia.

Ehdollinen sopimus, lainmukaisuuden ratkaisua odotellaan

Sopimus tehdään yllättäen jo nyt, vaikka kaupungin toimia tutkii vielä kilpailu- ja kuluttujavirasto.

Virasto selvittää, onko alkuperäisen kumppanuussuunnitelman laajennus lainvoimainen. Valionrantaan piti tulla vain hotelli, mutta Lapland Hotelsille luvattiin vierestä tilaa myös asuinrakentamiselle.

Kaupunginjohtaja Lotvosen mukaan kumppanuussopimus tehdään tietyiltä osin ehdollisena, koska viraston päätöstä ei vielä tiedetä.

Kilpailu- ja kuluttajavirastosta kerrotaan, että selvitykset ovat vielä kesken. Asia edennee ensi viikolla.