Pantasudet ovat liikkuneet Kainuun eteläisellä maakuntarajalla

Netissä voi tarkastella pantasusien liikkeitä Suomessa. Tarkoituksena on varsinkin metsästyskauden aikaisten koiravahinkojen vähentäminen.

Kajaani
Susi kuvattuna Ähtärin eläinpuistossa.
Pääosin pantoja on susilaumojen alfauroksilla ja alfanaarailla.AOP

Pantasusien liikkeitä voi tarkastella jälleen riistahavainnot.fi-verkkosivulla (siirryt toiseen palveluun) (riistahavainnot.fi). Palvelussa näkyvät Luonnonvarakeskuksen viime kevättalvella pannoittamien yhdentoista suden sijaintitiedot.

Pantasudet ovat liikkuneet Kainuun eteläisillä sekä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan pohjoisilla alueilla. Lisäksi sudet ovat liikkuneet Pohjois-Pohjanmaan eteläisillä alueilla.

Pääosin pantoja kantavat laumoja johtavat alfaurokset tai alfanaaraat. Satelliittipaikannus tapahtuu pääasiassa seitsemän tunnin välein, jos susi on riittävän avoimessa maastossa.

Tarkkaa paikkaa palvelusta ei näe, vaan Suomi on jaettu 25 neliökilometrin kokoisiin ruutuihin. Palvelu suljetaan jälleen helmikuun lopussa susien lisääntymisajan lähestyessä.