Presidentti Niinistö ja Saksan liittokansleri Angela Merkel keskustelivat puhelimessa – aiheena muun muassa Euroopan ja Venäjän suhteet

Puhelinkeskustelu käytiin vain pari päivää sen jälkeen, kun Merkel oli tavannut Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Niinistö tapaa Putinin vuorostaan keskiviikkona.

Sauli Niinistö
Saksan liittokansleri Angela Merkel kuvattuna valtiovierailunsa aikana Mäntyniemessä yhdessä Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa 30. maaliskuuta 2015.
Maaliskuussa 2015 Saksan liittokansleri Angela Merkel tapasi tasavallan presidentin Sauli Niinistön Mäntyniemessä.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö keskusteli puhelimitse Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa maanantaina.

Presidentin kansliasta kerrotaan, että Niinistö ja Merkel keskustelivat Ukrainan kriisistä, Syyrian sodasta sekä Euroopan, Yhdysvaltojen ja Venäjän keskinäisistä suhteista.

Keskustelu käytiin Suomen aloitteesta.

Niinistö ja Merkel puhuivat puhelimessa vain kaksi päivää sen jälkeen, kun Merkel oli tavannut Venäjän presidentin Vladimir Putinin lauantaina Saksassa. Merkelin ja Putinin keskustelunaiheiksi oli kerrottu etukäteen Syyrian tilanne, Itä-Ukrainan sota ja Itämerelle rakennettava uusi kaasuputki Nord Stream 2.

Keskiviikkona Niinistö puolestaan matkustaa Venäjälle Sotšin kaupunkiin tapaamaan Putinia. Suomen tasavallan presidentin kanslian mukaan presidenttien on tarkoitus keskustella ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä.

Edellisen kerran Niinistö ja Putin tapasivat heinäkuussa, kun Putin ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vierailivat Suomessa.

Lue myös:

Analyysi: Merkel ja Putin tapaavat Saksassa – Trumpin takia johtajat ovat löytäneet yllättävän paljon yhteistä